Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2019-04-26

Scroll to top

Top

No Comments

40. Dakar – 1. szakasz

40. Dakar – 1. szakasz

Január 6.-án elrajtolt a Dakar. A három dél-amerikai országon – Perun, Argentínán és Bolívián – áthaladó, összesen 9000 kilométeres verseny, amely 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában ér véget.

A motorosok között a hatodik Dakarján induló Dési János 61. lett, Horváth Lajos pedig második sivatagi versenyén 135. helyen zárta a napot. Az első szakasz után a brit Sam Sunderland vezet majdnem fél perccel a franciák reménysége Adrien van Beveren előtt. Harmadik helyen a chile-i Pablo Quintanilla ért célba.

Az autók viadalában a kilencszeres ralivilágbajnok Sébiastien Loeb kisebb drámájával indult a 40. Dakar rali, hisz egy fékhiba miatt csak a 29. helyen ért célba, öt és fél perces hátránnyal a szakaszgyőztes Nasszer al-Attijah mögött. Második a holland Bernard ten Brinke, harmadik a perui Nicolás Fuchs lett.
Jó hír, hogy a tizenharmadik Dakarján induló Szalay Balázs oldalán Bunkoczi Lászlóval, hatvanadikként indulva a 36. helyen zárta az első szakaszt, mindössze 7:32 az első helyhez képest.

„Az új szabályok szerint a GPS nem mutatja az irányt sem (korábban egy nyíl legalább azt jelezte, merre kell tartani, hány fokban kell haladni), és így kell tűpontosan érinteni a GPS-pontokat. Ezzel alaposan megnehezítették a dolgunkat” – mondta Bunkoczi.

A kamionok szoros versenyében az  ALES LOPRAIS, LUKAS JANDA, FERRAN MARCO ALCAYNA trió ért be legjobb idővel Tátra járművükkel.

Eredmények az első szakasz után Lima-Pisco (273 km, gyorsasági: 31 km):

autósok:
1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota Gazoo) 21:51 perc
2. 
Bernhard Ten Brinke, Michel Perin (holland, francia, Toyota Gazoo) 22:16
3. 
Nicolas Fuchs, Fernando Adrian Mussano (perui, argentin, Borgward) 22:25

36. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Crossland X) 29:23

motorosok:
1. Sam Sunderland (brit, KTM) 20:56 perc
2. 
Adrien Van Beveren (francia, Yamaha) 21:28
3. 
Pablo Quintanilla (chilei, Husqvarna) 21:51

103. Dési János (KTM) 49:56 (20 perces büntetéssel)
135. Horváth Lajos (KTM) 1:04:07 óra 

forrás: dakar.com, dakar.hu

 

Submit a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..