Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Sárkányhajó világbajnokság – Szegedi sajtótájékoztató

Sárkányhajó világbajnokság – Szegedi sajtótájékoztató

 

A 2018-as év sporttörténeti mérföldkő a sárkányhajózás történetében. Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség a sárkányhajózás valaha látott legnagyobb versenyét rendezi meg a Szegedi Olimpiai Központban és Szeged belvárosában, az élő Tisza vizén
július 17-22 között. Az esemény kiemelt jelentőséggel bír nemcsak Magyarország, hanem Szeged városának is. A sárkányhajózás történetében ez a harmadik sárkányhajós világverseny hazánkban, melyek közül 2009-ben Budapesten, 2013 pedig Szegeden rendeztek nemzetek közötti sárkányhajó világbajnokságot.

A világbajnokság keddi sajtótájékoztatóján Joób Márton Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Foglalkoztatási, szociális és Sportbizottsági elnöke arról beszélt, hogy rendkívüli nagy öröm a város számára, hogy ismételten egy ekkora volumenű világversenynek adhat otthon Szeged.

Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke arról számolt be, hogy ez elmúlt 20 év alatt óriási fejlődésen ment keresztül a sportág, melynek legnagyobb mérföldköve a jövőhéten kezdődő világbajnokság. A 2013-as nemzetek közötti világbajnokság 3000 fős résztvevői létszámának megduplázása ez a 2018-as év. A számok is önmagában beszédesek, hiszen világszerte 90 millióan űzik a sárkányhajózást.

Ács Szilvia, a szegedi Tourinform iroda vezetője szintén arról mesélt, hogy a sportturizmus,
mint a turizmus egyik feltörekvő ága Szegeden is egyre intenzívebben érezteti hatását.
A sport iránti érdeklődét mutatja az is, hogy Csongrád megyében már szabad szálláshely kapacitás nincs, hiszen mindezeket a helyeket a 6200 fős versenyzői létszám töltötte fel. Török Réka, a szervezőbizottság tagjaként pedig arról beszélt, hogy milyen szűrőn keresztül sikerült kiválasztani azt a több mint hatvan önkéntest, akik a verseny kezdetétől kezdve segítik, és informálják a versenyzőket.

Az ingyenesen látogatható sportesemény 200 és 500 méteres versenyei július 17-20 között
a Maty-éren, míg a 2000 méteres Benhuri futamok Szeged belvárosában kerülnek megrendezésre július 21-22 között.

További információk az esemény weboldalán

www.szeged2018.dragonboat.hu

www.sarkanyhajozas.hu

Csatlakozz hozzánk a facebookon is: https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/

Fotó: Talpai Zoltán
Forrás: www.sarkanyhajozas.hu

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .