Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2022-12-06

Scroll to top

Top

No Comments

Újabb érem eső a magyaroknak

Újabb érem eső a magyaroknak

Bár az időjárás erősen próbára tette ma a sárkányhajósokat a magyar csapatokat ez egyáltalán nem zökkentette ki egy pillanatra sem. Kisebb nagyobb szünetekkel ugyan, de gördülékenyen zajlott a 200 méteres Maty-éri futamok teljesítése a 11. IDBF Klub Legénység sárkányhajó VB szerdai versenynapján. A mérleg ismételten pozitívan zárult a magyarok számára, kik között a fiatalok kiemelten jól teljesítettek a mai napon.

A Körös Dragon SE Junior A open kishajóban a mai napon az egyetlen aranyérmet zsebelte be a magyarok számára. Ám a bronz érem is fényesen csilloghatott ma két magyar legénység nyakában is. Az egyiket a Körös Dragon fiataljai Junior A women kishajóban, míg a másodikat a Dragon Steel SE legénysége gyűjtötte be junior A open standard boatban.

A szerdai nap első magyar érmét a Dunai Sárkányok Vác csapata szerezte meg standard hajóban, ahol senior A mixed kategóriában egy ezüsttel indították a délelőttöt.  A váciak mellett a szerdai versenynap a Dragon Aqua csapatának is kedvezett, akik szintén ezüst érmet szereztek senior B open kategóriában.

Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke kihangsúlyozta, hogy különösen nagy öröm a szövetség számára, hogy a fiatalok ilyen energikusan, és elszántan küzdöttek a futamokon. Az elmúlt két napban a 200 méteres távokon a magyar legénységek összesen 3 db aranyat, 3 db ezüstöt és 3 db bronz érmet szereztek ,ami azért nagy teljesítmény, mert „mi magyarok elsősorban a 2000 méteres távokon vagyunk igazán erősek” – összegezte az elmúlt két napot a hazai szövetség elnöke.

Csütörtökön és pénteken szintén számos izgalmas pillanatra számíthatunk, ugyanis ez a két nap az 500 méteres távokról szól majd, ami sok csapat számára igazi erőpróbát jelent majd.

 

Dunai Sárkányok Vác senior A mixed standard boat 200 m ezüst

Körös Dragon SE Junior A open, small boat 200 méter – aranyérem

Dragon Aqua SE – Senior B open, standard boat ezüst érem

Körös Dragon Se Junior A women, small boat  – bronz érem

Dragon Steel SE, Junior A open, standard boat – bronz érem

Fotók: Fazekas Zsuzsanna, Molnár Ákos, Varga Zoltán

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .