Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-26

Scroll to top

Top

No Comments

MXGP Argentína

MXGP Argentína

A RedBull KTM Factory versenyzője az Antonio Cairoli tökéletesen kezdte a 2019-es MXGP szezont. Cairoli úgy tűnik, mint aki fellélegzett Herlings távolmaradásának köszönhetően. Annak ellenére, hogy a tegnapi kvalifikációs futamot technikai hiba miatt feladni kényszerült és csak a 22-ik helyről választhatott rajthelyet, végig tudott gázolni az egész mezőnyön. Az olasz legenda mind a két futamot megnyerve jó úton halad a 10. világbajnoki címe felé.

Második helyen a szlovén Tim Gajser végzett. Gajser nagyot bukott a kvalifikáción, de a verseny napjára összekapta magát. Mind a két futamban második helyen intették le!

Meglepetés Jeremy Van Horebeek harmadik helye. Horebeek idén kénytelen volt egy privát kis csapat színeiben indulni. Lehet a bizonyítási vágy is belejátszott motorozásába, de Horebeek végig harcolva a napot megérdemelten állhatott a dobogó harmadik fokára.

A nap nagy vesztese Romain Febvre volt, aki a második futamban a harmadik helyen motorozva hibázott és esett szerencsétlenül. Bokáját fájlalva vitték le a pályáról.

A második futamban nagy csata ment az ötödik helyért az angol Tommy Searle, a belga Clement Desalle és a francia Gautier Paulin között.

MXGP Argentína összetett:
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50 pont; 2. Tim Gajser (SLO, HON), 44 p .; 3. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 35 p .; 4. Clement Desalle (BEL, KAW), 33 p .; 5. Gautier Paulin (FRA, YAM), 32 p .; 6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 26 p .; 7. Tommy Searle (GBR, KAW), 22 p .; 8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 22 p .; 9. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 21 p .; 10. Pauls Jonass (LAT, HUS), 21 p .; 11. Julien Lieber (BEL, KAW), 21 p .; 12. Romain Febvre (FRA, YAM), 20 p …

MX2:

A kvalifikáció után az MX2-es világbajnok Jorge Prado úgy nyilatkozott, hogy nem érti mi történhetett, ő úgy érzi jó a motor, ő is mindent megtett, de még is elverték.
Mára történt valami, mert esélyt se hagyott a többieknek, hogy nyerjenek. Elejétől a végéig dominálta a mezőnyt és nyerte mind a két futamot KTM-je nyergében.

Második helyen a Husqvarna gyári versenyzője Thomas Kjer Olsen végzett. Első futamban egy nagyon rossz rajt után tudott felzárkózni a második helyre. A második futam rajtja már jobban sikerült, de Prado-t nem sikerült befognia, így második helyen végzett ismét.

A harmadik hely sorsa a szerencsén is múlt. Mitchell Evans, Calvin Vlaanderen és Henry Jacobi verték keresztbe egymást, mind a hárman 36 pontot szereztek a két futam alatt, így a második futamban elért helyezés döntött Evans javára.

Meglepetés volt a francia Tom Vialle debütálása a RedBull KTM Factory csapatában. Összetett hetedik helye első MX2-es versenyén igazán jónak mondható.

MX2 Argentína összetett:
1. Jorge Prado (ESP, KTM) 50 pont; 2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS) 44 p; 3. Mitchell Evans (AUS, HON) 36 p; 4. Calvin Vlaanderen (NED, HON) 36 p; 5. Henry Jacobi (GER, KAW) 36 p;
6. Ben Watson (GBR, YAM) 29 p; 7. Tom Vialle (FRA, KTM) 27 p; 8. Jago Geerts (BEL, YAM) 25 p;
9. Adam Sterry (GBR, KAW) 25 p; 10. Davy Pootjes (NED, HUS) 22 p…

Szöveg: Varga Zoltán, Fotó: MXGP.com

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .