Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Makai György újabb győztes hétvégéje – Hankook Racer Cup RX

Makai György  újabb győztes hétvégéje – Hankook Racer Cup RX

Az első hazai rallycross-os futamán debütáló Hankook Racer Cup RX mezőnye egy izgalmas, viszontagságokkal teli hétvégén van túl, ami ismét Makai György győzelmével zárult.

A hétfői napra egy előfutam, az elődöntők és a döntőkre került sor. Az előfutamok eredményei alapján a leggyorsabb pilótákból a következőképpen álltak össze az elődöntők: Makai György és Kismarty-Lechner Gábor indulhatott az első kockákból. Mindkét pilóta győzni tudott, így a döntőben ők indulhattak az élről, Boldizs Bence, Somogyi Márkkal a második sorból, míg Kovács Zoltán, Csuti László a harmadik sorból kezdte meg a végső megmérettetést. Az időjárás nem volt tekintettel a viadalra, hiszen épp a finálé előtt leszakadt az ég. Hatalmas zivatar nehezítette a versenyzők dolgát.

A meglehetősen zord, esős rajtot Kismarty-Lechner Gábor és Csuti László kapta el a legjobban, ezzel elcsípve az első és a második helyet. Az élről azonban nem mentek el joker körre, míg a mezőny többi tagja ekkor abszolválta ezt a körét. Kismarty magabiztosan autózott az élen egészen az utolsó körig, amikor a Makai, Boldizs páros –akik a verseny középső szakaszában igen jó tempót diktáltak- a joker körön autózó Kismarty elé érkeztek meg, így lett a vezető helyből végül harmadik. Az első hazai verseny győzelmének tehát Makai György örülhetett, Boldizs Bence lett a második, majd Kismarty-Lechner Gábor érkezett, Somogyi Márkkal, Csuti Lászlóval és Kovács Zoltánnal a nyomában.

A 2019-es bajnokságot Makai György magabiztosan vezeti, nyomában azonban minimális pontkülönbségekkel előbb Boldizs Bence, majd holtversenyben Kismarty-Lechner Gábor és Somogyi Márk áll a harmadik helyen.

Rabocsiring pódium

Három hét múlva a KakucsRingen folytatódik a küzdelem!

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .