Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Ilyen még nem volt!

Ilyen még nem volt!
MXFoto.hu

Szegeden rendezik az első rendhagyó kajak-kenu világbajnokságot.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) idén rendezi meg az első nem olimpiai számok világbajnokságát, amelyen nők és férfiak már egymás ellen is versenyezhetnek. Az esemény célja, hogy az ötkarikás játékokról lemaradó sportolók számára ne június elején érjen véget a szezon. A helyszín a Szeged melletti Maty-éri pálya lesz.HIRDETÉS

A vb-n – július 10-12-én – minden olyan számot megrendeznek, amelyeket más síkvízi vb-ken is, kivéve az olimpiai versenyszámokat.

„Nagyon izgalmasak lehetnek versenyzői és nézői szempontból is a mix-versenyszámok. Kajakban és kenuban négyesben és párosban 500, illetve 200 méteren indulnak a koedukált egységek. Azt gondolom, az ICF részéről megvan a törekvés arra, hogy később ezek az olimpiai programba is bekerüljenek, úgyhogy ez egy fontos főpróba lesz” – idézte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja Vaskuti Mátét, a vb versenyigazgatóját.

A tavalyi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság az ICF spanyol elnöke, Jose Perurena Lopez szerint olyan verseny volt, amelynél ebben a sportágban nem lehet jobbat rendezni.

„Eddig minden szegedi verseny kiemelkedő színvonalon zajlott le, ez idén is így lesz. Ráadásul ezúttal a televíziós közvetítés kamerái ismét a nézői oldalra költöznek, így az osztószigetet teljesen át tudjuk adni a csapatok számára. További előny, hogy a tavalyi bővítések után az idei versenyre parkolási szempontból a pályához közelebb tudjuk majd engedni a nézőket, és a résztvevőket is. Szeged belvárosából a szokásoknak megfelelően indítunk szurkolói buszjáratokat, valamint a sportolóknak shuttle-buszokat is” – tette hozzá Vaskuti Máté.

Jegyeket a versenyre március végétől lehet majd rendelni, fizetni csak a döntős napokon, szombaton és vasárnap kell.

forrás: Kajak-kenu szövetség
fotók: Molnár Ákos, Varga Zoltán

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .