Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-28

Scroll to top

Top

No Comments

Ádám és a Góliátok… Everts and Friends

Ádám és a Góliátok… Everts and Friends

Idén kilencedik alkalommal és utoljára rendezte meg Stefan Everts a legek viadalát egy jótékonysági rendezvény keretein belül.  Az elmúlt évek alatt is prominens személyiségeket hívott meg, mint például Kimmi Raikönnen vagy Antonio Cairoli. Idén Ricky Charmichael (16 AMA MX és SX címek valamint további 150 győzelemmel a valaha élt legsikeresebb amerikai motocrossos), Jeff Emig (négyszeres AMA bajnok) és Jeff Stanton (hatszoros AMA bajnok) volt a főszereplő. Mellettük még színre lépett több versenyző az MX GP és az MX2 kategóriákból, bicikli sportokból, szenior korosztályos és fiatalabb versenyzőknek is teret engedtek ezen a szép, bár kissé borongós hétfői napon. Belgiumban Július 21én munkaszüneti nap van, a Király napja. Így Stefan Everts 9 évvel ezelőtt, hogy kihasználja a szünnapot. A tízszeres Motocross világbajnok, valamint továbbra is a KTM csapatfőnöke, kiválasztott 7 alapítványt, akik a beteg gyerekekért, fiatalokért tesznek sokat. A tavalyi évben 50,000€-t adományoztak az alapítványoknak, reméljük, ezt idén felülmúlták.

IMG_2275

A kategóriákról kicsit bővebben. ‘Mini’s’ (50cc), ‘Junior Stars’ (65cc), ‘Future Stars’ (85cc), ‘GP Stars’ (MX1/MX2/WMX), ‘Fun Bikes’ (segédmotoros kerékpárok is) és ‘Golden Heroes’ (szeniorok). Itt szeretném felhívni a figyelmet az egyik meghívottra 65 cc-ben. Ő nem más, mint Kovács Ádám Zsolt. Igen, nem tévedés, egy magyar kissrácra figyelt fel a világ egyik legjobb motorosa.

 

IMG_2587

A rendezvény kizárólag meghívásos, tehát nagyon nagy megtiszteltetés ez, és Ádám tehetségének az elismerése, hogy Stefan Everts meghívta erre a jótékonysági rendezvényre. Ádám nem is hozott szégyent magára. Összetett harmadik helyezettként bemutatkozott a Belga közönségnek. Fantasztikus volt látni őt motorozni, nagyon komolyan veszi a versenyt, és büszkeséggel töltött el, amikor a nevét hallottam a kommentátortól. Ádám mindent beletesz, és mindamellett, hogy idén több helyen, több bajnokságban is szerepel kitűnő eredménnyel, mégis kitűnő tanuló az iskolájában. Szerény és csöndes, édesapja és édesanyja pedig mindig mellette van, hogy minden komfortot biztosítsanak a kisfiúk számára.

IMG_9719

A sztárok egy úgynevezett Amerikai versenyen mérhették össze erejüket. Sajnos Jeffrey HErlings, aki már kétszeres MX2 világbajnok és idénre is ez volt a terve, egy 85ccm-es motorral nagyon csúnyán összetörte magát, combcsontja törté és a medencéje is sérült. Így érthető volt a többi versenyző kissé visszafogottabbnak tűnő mentalitása. Igyekeztek tényleg úgy venni az egészet, hogy ez csak játék, szórakozás, érezzük jól magunk és senkinek ne legyen semmi baja. Az Amerikai futamok lényege, hogy egy kört kell menni, és az utolsó x ember kiesik. Így körről körre szűkül a mezőny. RC úgy az 5ik körben adta fel (vagy fáradt ki), a végén pedig csak hárman maradtak, Kevin Strijbos, Rui Goncalves és Romain Febvre, majd az utolsó kört Kevin Strijbos nyerte.

IMG_9806

Jövőre elméletileg nem rendezik meg ezt a rendezvényt, ez volt az utolsó, amit szerintem nagyon sokan hiányolni fognak. A nézőszám az esős idő ellenére is rekordokat döntögetett, és a rendezvény célja a segítség nyújtás. A versenyzők, bármennyire hatalmas sztárok, nagyon közvetlenek voltak. Nem volt bennük a világbajnokság fordulóin látható feszültség, mindenkihez volt pár kedves szavuk, több ezer fotó készült velük, tartottak kisbabát, ha arra kérték őket, vagy csak egy pár kedves szót küldtek a rajongóknak. Ilyen napokon ők is csak egy a sok közül, ők is halandó emberek, őket is megérinti a beteg gyerekek és fiatalok története és küzdelmei, és megtesznek bármit, hogy segítsenek!

IMG_2604

Szöveg és fotók: Szabadfi Éva

További fotók: http://evertsandfriends2014.szeva777.fotoalbum.hu

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .