Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-29

Scroll to top

Top

No Comments

Valkenswaard MXGP, MX2

MX2:

Első futam: A holeshot Tonkové lett, de Herlings pár kanyar után átvette a vezetést és még a hátát se látta a mezőny úgy elviharzott az élen. A második helyért nagy küzdelem folyt. Először Tonkov és Jonas nyírták egymást, amikor Jonass nagyot esett és feladni kényszerült a futamot. Tonkov pár körig védte pozícióját aztán kezdték felőrölni ellenfelei. Először Tixier, majd Anstie is megelőzték. Majd Anstie is legyűrte Tixiert. Ferrandis a mezőny közepéből feltudta küzdeni magát a negyedik helyre, megelőzve Tonkovot is. Herlings közel 43 másodpercet adott a második helyezett Anstienek. A futam sorrendje: Herlings, Anstie, Tixier, Ferrandis, Tonkov lett.

Második futam: a Holeshot ismét Tonkové lett, de Jonass ismét keményen kezdte üldözni. Herlings a mezőny közepébe rajtolva kezdte meg a felzárkózást, majd egy kanyarban meg is feküdt. Közben Jonass átvette a vezetést Tonkovtól! A Tizenhatodik percben Herlings már a második helyen motorozott, úgy ment el Tonkov melett, mint ha nem is versenyben lettek volna. Pár körrel ezután Jonass fáradni látszott, megérkezett a nyakára Tonkov és Tixier is. A leintés előtt kb tíz perccel Tonkov el tudott menni Jonass mellett és Tixier is támadni kezdte és meg is előzte. Majd Ferrandis is megérkezett Jonass nyakára és nem a legsportszerűbb módon sikerült megelőznie. Ezután Tixier hibázott, mejnek köszönhetően egy újabb hellyel sikerült előrébb kerülnie Ferrandisnak. A futam sorrendje Herlings, Tonkov, Ferrandis lett. Ferrandis valószínű (magas láb miatt) büntetést kapott, mert a dobogóra Tixier állhatott fel harmadikként.

Az MX2-es végeredmény: 1. Herlings (50p), 2. Tonkov (38p), 3. Tixier (38p).

MXGP:

20150419_142648-2

Első futam: A holeshot-ot Nagl vitte, majd Cairoli és Paulin vették üldözőbe. Paulin még az első körökben megelőzte előbb Cairoli-t, majd Nagl-t. Ezután Cairoli is megelőzte Nagl-t. A második körre  Paulin, Cairoli, Nagl, Bobryshev, Desalle sorrend áll be. A huszadik percben Cairoli is esett. A hullámsoron valami feldobta a motor hátulját, átfordult és a motor sérülése miatt feladni kényszerült a futamot. A futam Paulin, Nagl, Bobryhev sorrenddel zárult. Ezzel az eredménnyel Nagl átvette a világbajnokság vezetését Desalle-től!

Második futam: Holeshot Romain Febvre-jé lett, utána Bobryhev és Paulin hajszolták a Hondával. A második körben már Paulin vezetett, megelőzve Bobryshevet és Febvret. A futam felénél már Nagl és Desalle üldözték Paulint. Bobryshev egy párszor megpróbálta vissza venni a harmadik helyet Desalle-től, de kudarcba fulladtak kísérletei. Cairoli a hetedik helyen ért csak célba. A futam sorrendje: Paulin, Nagl, Desalle lett.

A dobogóra: Paulin, Nagl, Desalle állhattak.

Szöveg: Vargáné M. Éva
Fotók: Varga Zoltán

forrás: mxgp.com

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .