Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Motocross OB I. – Nyáregyháza

Motocross OB I. – Nyáregyháza

A nyáregyházi motocross OB versennyel megkezdődött a 2017-es motocross szezon.

A bajnoki forduló rendhagyó nyitánya, miszerint a Borka Extrém Motor Sportegyesület sajátos elgondolásával beszállt a verseny lebonyolításába igazán felrázta a nézők és versenyzők érdeklődését egyaránt. A verseny végén megrendezésre került amerikai döntős szuper finálé magas pénzdíjazása, a bajnoki fordulóba is bevonta a hazánkban tréningező külföldi versenyzőket is. A retro motorok bemutató motorozása is kuriózumnak bizonyult, mely nem csak az idősebb motocross kedvelőknek volt érdekesség. Úgy tűnik jó az irány. A szünetben tartott Gáspár Laci koncerttel pedig azoknak is kedveztek, akik csak hozzátartozóként jöttek ki  a versenyre. Valószínű így a családtagok a következő versenyre is jó kedvel lesznek kísérők.

I.o. :

A szezon első versenyeként papírformákra egyáltalán nem számolhattunk, de még így is lett meglepetés.
Az OPEN kategóriát MX2-es motorral a Husqvarna Mauer Racing Team versenyzője Brian Hsu nyerte. Kettős futamgyőzelmet behúzva magabiztosan nyert. A második helyért nagy csata volt az idén már KTM-mel versenyző Motoaction Monpet Team versenyzője Szőke Márk és a HTS sérülten versenyző pilótája Hugyecz Erik között. A pontazonosságból Erik jött ki jobban, ő lett a második és Márk a harmadik. Az első futamban szintén a dobogóért küzdő szlovén versenyző Jernej Irt (Husqvarna Mauer Racing Team) a második futam rajtjánál bukásba keveredett és feladni kényszerült a versenyt. A HTS másik ütőkártyája Szvoboda Bence az OB-től távol maradva, a cseh bajnokin versenyezve hozta el tőlük az első helyet.

MX2-ben a Romániából érkező Tompa Krisztián volt verhetetlen. Kettős futamgyőzelemmel kezdte a szezont. Második helyen Kiss Márk (HTS), harmadik helyen Ragats Roland (Motoaction Monpet Team) állhattak a dobogóra.

Szuperdöntő:
Az izgalmas OB futamok után egy még izgalmasabb szuperdöntővel állt elő a Borka Extrém Motor Sportegyesület. Már maga a versenyszisztéma is izgalmas, mely szerint a versenyzők 5 futamon keresztül “kopnak el”, de a magas pénzdíjak és a legtöbb futamot nyert versenyzőnek a drága Sony telefon igazi vörös posztó volt. Volt is izgalom, a versenyzők minden tudásukat kiadták magukból. A negyedik futam végén Hugyecz Erik és Szőke Márk győzelmei aránya 2:2 volt.
Ezután jött a döntő futam, melyben szinte az életükért mentek a versenyzők. A döntőt Szőke Márk nyerte, második Brian Hsu, harmadik Hugyecz Erik, negyedik Hudák Péter, ötödik Varga Imre, hatodik Déczi Balázs lett.
A szuperdöntő díjai:1.hely 600 euro, 2.hely 400 euro, 3.hely 200 euro, 4.-6. hely 100 euro.
A közönség hálásan fogadta a versenyzőket egyből a verseny végén megrendezésre kerülő eredmény hirdetésen. Ezt ismét jó lenne átgondolni az OB-k rendezésében is, ne csak a szűk hozzátartozok tapsolják meg a versenyzőket. Megérdemelnék ők is a méltó ünneplést és a nézők is közelebb kerülnének a versenyzőkhöz, ha egyből a futamok után lehetne díjat osztani.

És egy kis konkluzió a cikk végére:
Hogy baj-e a pénz megjelenése a sportban. Ha ésszel használják, úgy tűnik működik.
Hogy hogyan:
– beharangozó reklámok (tartalommal megtöltve)
– a pénzdíjra a hazánkban csak edzésen tartózkodó versenyzők is megjelennek versenyezni.
– a színvonalas versenyzőknek köszönhetően  megjelentek a nézők is
– mivel a szervezők gondoltak a családtagok szórakoztatására is, így a következő versenyekre is lesz néző
– ha van színvonal és van szurkoló tömeg, akkor szaporodnak a szponzorok is.
Erre jó példa a nyáregyházi verseny, hiszen a verseny hírére és a Borka Extrém Motor Sportegyesületnek köszönhetően már is jelentkezett egy újabb szponzor.
A Riska Tej szívesen támogatná a fiatal tehetségeket és a hozzájuk tartozó rendezvényeket.

Remélhetően jó irányba fordul e méltatlanul alulpropagált sportág jövője.
Köszönet mindenkinek aki segít ebben.

A II.o és III.o. beszámolója és képei hamarosan…

Szöveg és fotók: Varga Zoltán

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .