Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-25

Scroll to top

Top

No Comments

Motocross Junior/Senior bajnokság- Hmvhely

Motocross Junior/Senior bajnokság- Hmvhely

Hódmezővásárhelyen rendezték a Junior és Senior Motocross Bajnokság második fordulóját. A kiválóan előkészített Roland Ringen a Center Motorsport Egyesület és a Borka Extrém Sport Egyesület egy nagyon jó hangulatú versenyt hozott össze. A kategóriák teljes spektrumát lefedve végig pörgették a napot, hogy a kilátogató nézőknek ne legyen oka panaszra.

Az 50 köbcentis kategóriát kettős futamgyőzelemmel Orlov Ferenc (#88, KTM) nyerte. Mögötte nagy csatát vívva lett második Katona Áron (#17, KTM).
Harmadik helyen Toldi Ádám (#74, Husqvarna) ért célba.   

65-ös kategóriában Zanócz Noel (#716, Husqvarna) uralta a mezőnyt. Kettős futamgyőzelmet bezsebelve állhatott a dobogó legfelső fokára. Nikolics Boldizsár (#693, KTM) a második helyet, Ördög Zoltán (#11, Husqvarna) pedig a harmadik helyet bérelte ki magának.

85-ös kategóriában hazai szurkolói legnagyobb örömére Técsi László (#404, KTM) verhetetlen volt. Az első futam rajtjánál kicsit beragadt, de a biztatásnak köszönhetően hamar az élre állt.
A második futamban már az első körben megszerezte a vezetést és nyerte a második futamot is.
A második helyért Pergel Bence (#214, KTM) hajtott nagyot, mert az első futamban hibázott és így egy 4. és 2. helyezéssel (40 pont) lett második a szintén 40 pontot begyűjtő Liszka Roland (#78, KTM) előtt. Egyúttal ez lett a bajnokság állása is: Técsi 84 pont, Pergel 78 pont, Liszka 76 pont.

A lányoknál az osztrák Elena Kapsamer (#699, KTM) már Ácson is megmutatta, hogy nehéz dolguk lesz azoknak akik le akarják győzni, és a vásárhelyi futamokkal tovább rombolta ellenfelei önbizalmát. A kettős futamgyőzelmébe nem tudtak beleszólni.
A második helyen a román Stefania Bancila (#111, Yamaha), harmadik helyen Molnár Alexandra (#614, Yamaha) végeztek.

Junior MX2:


Kiss Márk (#515, KTM) mind két futamban nagy fölénnyel nyerte. Második helyen (az előző héten robogóval balesetet szenvedett) Klausz Norbert (#127, KTM) ért célba, harmadik Lévai Csaba (#221, KTM) lett. A bajnokság állása ebben a kategóriában is átrendeződött. Kiss Márk átvette a vezetést, Klausz és Kalász előtt.

A Senior kategória szinte teljesen megtöltötte a rajtgépet. A népes mezőnyben Senior Amatőrök,
a Senior Extrák, a SuperSeniorok és a Napi licenszes szeniorok álltak egy rajtgép mögé.

A Senior Amatőrök közül Csorba Zoltán (#93) volt most a leggyorsabb Cseh Gábort (X10)
és Szenft Márkust (#11) maga mögé utasítva.
A Super Senior kategóriában  Ács Ferencnek jött jól ki a lépés. Egy első és egy második hellyel nyerte kategóriáját. Második Kosztolányi Dezső (#30), harmadik a születésnapját ünneplő Finster Zoltán (#58) lett.
A Senior Extra első futamának első fele nagyon izgalmasan alakult a Grillmayer Gábor (#22) – Adamek Imre (#5) párharcnak köszönhetően. Majd Adamek bukott és a nagy sebesség különbség miatt biztonságosabbnak látta, ha ki áll a mezőnyből. Nem szerette volna sem magát sem a lassabb versenyzőket veszélyeztetni. Így Kamrás Károly (#53) lett a második és a román Cojanu Ionut (#7) lett a harmadik. A napi licenszeseknél Gyepes Mihály (#24) nyerte a versenyt.

Meghívásos kategóriában Déczi Balázs (#9) és Pergel Márk (#14) osztoztak meg. A pontegyenlőség Pergelnek kedvezett, ő nyerte a versenyt Déczi Balázs és a helyi színeket képviselő Nagy Alex (#102) előtt.

Fotó galéria (Klikk, Like…):

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .