Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-27

Scroll to top

Top

No Comments

Ottobiano MXGP

Ottobiano MXGP

 

Az eredmények és az összefoglaló videó mellé nehéz újdonsággal szolgálni, de talán pár dolgot érdemes megemlíteni, ami nem látszott a felvételeken.

Az házigazdák mindent megtettek, hogy megfelelően előkészített pályán versenyhezhessenek a versenyzők, pedig a 37-38 fokos melegben komoly kihívás ez is.
A versenyzők is a fizikai teljesítőképességük határán próbálták túlélni a hétvégét. A szombatik kvalifikáció is rostálta a mezőnyt, de a vasárnapi futamok újabb kihívást jelentettek.

MXGP mezőnyéből a hazai kedvenc Antonio Cairoli domborított nagyot. Őt már egy párszor leírták, hogy túl öreg, leáldozóban a karrierje, de Tony versenyről versenyre rácáfol és nagyon jó úton halad a kilencedik nagydíj győzelme felé. Érdekes volt látni, még legtöbb versenyző az utolsó pillanatig a klímás buszokban próbálták húzni az időt, hogy a gyilkos meleggel szembesüljenek, addig Cairoli beöltözve járta a pályát, figyelve a használható nyomokat… Az első futamban néha szorongatta Herlings, de látszott a biztos győzelem. A második futamban először a Lett Jasikionis törte a borsot a mezőny orra alá, majd Cairoli átvéve a vezetést úgy tűnt sima menete lesz ismét. Ám egy pillanatnyi kihagyás és Herlings már meg is előzte. Kérdés volt, hogy Herlings fiatal szervezete vagy Cairoli rutinja fog diadalmaskodni. Az adok-kapok végén Cairoli diadalmaskodott, és mint, aki még egyszer ennyit tudna menni úgy szált le a motorról. Herlings a második helyen a cél után leesett a motorról, majd a kimerültsége miatt mentősök szállították hordágyon le a pályáról.

MX2-eseknél is komoly dráma zajlott. Az első futam Holeshot-ját elvivő Prádó kikéste a második futam rajtelőkészítőjét, így nem indulhatott a második futamban. A mentőknek is lett dolga sajnos, a Saney bukott hatalmasat a célugrón. Már ar ugrató előtt látszott, hogy nem uralja a motort, majd az ugrón átfordult és súlyos balesetet szenvedett. Brian Hsu az első futam Holeshotjáról csak egy hajszállal késett le, és a harmadik negyedik helyen motorozva, jó volt látni, hogy a tempója a dobogóra is elég lehetne. Sajnos a futam közepén rosszul lett és az orvosok nem is engedték a második futamra indulni, még ki nem vizsgálják mi okozta a rosszullété. Jeremy Seewer és Pauls Jonass viszont nem zavartatták magukat. Osztozva a futamgyőzelmeken Seewr nyerte az MX2 kategóriát, Jonass második, Covington harmadik lett.

Posted by MXFoto.hu on Montag, 26. Juni 2017

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .