Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-19

Scroll to top

Top

No Comments

Kiskunlacháza EMX 65 és EMX 85 Zóna Bajnoki Forduló

Kiskunlacháza EMX 65 és EMX 85 Zóna Bajnoki Forduló

Lehetne a főcím a Magyarok diadala is… Értendő ez a rendezésre és a versenyzőkre egyaránt.
Remekül előkészített helyszín, hálás közönség és  lelküket kitevő versenyzők jellemezték az idei EMX Open és Zóna EMX 65, 85 Európa Bajnoki fordulót.

EMX 85:
A kvalifikáción  Pergel Bence utasította maga mögé a hazai és külföldi ellenfeleit egyaránt.
A verseny első futamában is jól rajtolt és úgy tűnt nem lesz ellenfele, mindaddig amig Técsi László Márk észbe nem kapott, hogy vannak előtte. Bence és Lacika csatájából végül Técsi-t intette le a kockás zászló elsőként. Második helyen Pergel Bence, harmadik helyen Varró Viktor ért célba.
A futam után Técsi László pálya elhagyásért kapott 10 mp büntetést, de előnye ennél nagyobb volt így a helyezést nem befolyásolta.
A második futam már tisztábban zajlott. Ismét Pergel rajtolt jól, de Técsi hamar az élre állt és tetemes (36mp-es) előnnyel intették le Pergel és Varró előtt. Egyben ez lett a dobogós helyezés is.

EMX65:
Az első futamban a kvalifikáción még gyengébben szereplő horvát Simun Ivandic rajt cél győzelmet aratva hagyta maga mögött ellenfeleit. Második helyen Grósz Gergő, harmadik helyen Horváth ádám ért célba.
A második futamban Grósz nem bízva a véletlenre, a rajt után élre állva, nagyot hajtva ért elsőként célba. Mögötte viszont nagy csata alakult ki. Ördög, Ivanovic és Horváth küzdtek a dobogós sorrendért. A horváth versenyző nagyobb rutinjának köszönhetően ért be a második helyre. harmadik ismét Horváth Ádám lett. A dobogóra Grósz, Ivanovic és Horváth állhattak.

Fotó és szöveg: Varga Zoltán mxfoto.hu

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .