Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2021-10-22

Scroll to top

Top

No Comments

Hankook Racer Cup – Red Bull Ring – Túrásokkal erősítve 

Hankook Racer Cup – Red Bull Ring – Túrásokkal erősítve 

A Hankook Racer Cup mezőnye egy teljesen új pályán folytatta bajnoki küzdelmeit. A Red Bull Ringen zajló futamokon azonban a mezőny tagjait végül szétválasztották, míg a Swiftek a „kistúrával” versenyeztek, a BMW E30-asok a „nagytúrás” mezőnyben vívták meg küzdelmeiket.

A csütörtöki szabadedzések után, izgatottan várták a versenyzők a pénteki időmérő edzést, hogy pontosan lássák az erőviszonyokat egymáshoz képest. Az időmérést követően indult a Swiftek éles küzdelme, ahol kérdéses volt, hogy fog e esni az eső vagy sem. Szerencsére minden autó Hankook semi-slick abronccsal indult, csak azt kellett eldönteni, hogy esős vagy száraz beállításokkal menjenek fel a rajtrácsra. Végül az utóbbi mellett döntöttek, ami jó választásnak bizonyult, mert csak a leintést követően kezdett esni az eső.

A Hankook Racer Cup első futama érdekesen alakult, hiszen a Swiftek a „kistúrásokat” képviselő mezőnnyel versenyeztek együtt, ahol erős Cliók, Chevrolet Cruzok képviseltették magukat. Így nemcsak egymást, hanem a többi versenyzőt is figyelniük kellett. Komoly csata alakult ki, ami külön élvezetessé tette a viadalt, amiből végül Kismarty-Lechner Gábor került ki győztesen, míg a szenzációsan versenyző Király Richárdé lett a második hely.

A szombat reggeli második futamon a versenyzők a mezőny végéről rajtoltak, a fordított rajtrács miatt. Az előző napi forgatókönyv megvalósulni látszott, hiszen hasonló csaták alakultak ki az értékes pozíciókért. A pénteki megmérettetés eredménye ismétlődött meg, ahol a Kismarty-Lechner Gábor zárt az élen, a nyomában Király Richárddal, aki élete legjobb eredményét szerezte meg.

a BMW-sek a „nagytúrások” között mérettették meg magukat, vagyis nem volt könnyű dolguk, hiszen olykor kétszer vagy háromszor erősebb autók között álltak helyt. Az óriási sebességkülönbség miatt, nagyon sokat kellett a tükröket nézniük, miközben a saját versenytársaikat is figyelték.

A pénteki első futamon kérdéses volt, hogy Laczkó Lehel el tud indulni, hiszen előtte való nap tette érettségi vizsgáját. A sikeres vizsga után azonban autóba pattant és az első futam rajtjára oda is ért. A bokszból indulva pedig, egy fantasztikus versenyzéssel megnyerte a viadalt, Makai Györggyel a második helyen, míg a Laczkó család másik tagja, Laczkó Levente a harmadik helyen ért célba.

A szombati futamon a BMW-sek között is megismétlődött a forgatókönyv, noha a fordított rajtrács miatt Laczkó Lehel az utolsó helyről indult, mégis a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Makai Györggyé lett a második és Laczkó Leventéé a harmadik hely.

A küzdelmek augusztusban a Slovakiaringen folytatódnak!

Forrás: Just Creative

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .