Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-29

Scroll to top

Top

No Comments

Sárkányok hete Szegeden, több mint 6000 versenyzővel

Sárkányok hete Szegeden, több mint 6000 versenyzővel

 

A 2018-as év sporttörténeti mérföldkő a sárkányhajózás történetében. Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség a sárkányhajózás valaha látott legnagyobb versenyét rendezi meg a Szegedi Olimpiai Központban és Szeged belvárosában, az élő Tisza vizén július 17-22 között.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján a Kopaszi-gát gyönyörű környezetében Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a minisztérium kiemelten támogatja a világbajnokságot és a sportágat. A sajtótájékoztatón Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke kifejtette, hogy az összesített nevezések alapján 6200 fővel (versenyzővel és kísérővel) számolnak. A nemzetközi mezőnyből létszám tekintetében kiemelkednek a kanadaiak, a több mint 1500 fős létszámukkal és az amerikaiak, akik körülbelül 1000 fővel érkeznek majd a világbajnokságra. A hazai esélyeket latolgatva Járosi Péter elmondta, hogy a 15 rajthoz álló magyar klub számára legnagyobb esélyeket a 2000 méteres futamokon várnak, ugyanis a magyar kormányosok rendkívül ügyesen irányítják a hajókat a kanyarokban, ami ezeknek a Benhur-i futamoknak az egyik kulcsa.  A Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Dr. Mészáros János pedig arról beszélt, hogy a nem olimpiai sportágak között a sárkányhajó az egyik legeredményesebben szereplő sportág, melynek egyre nagyobb értékét és elismertségét e grandiózus sportesemény megvalósulásának támogatás is alátámaszt.

Az ingyenesen látogatható sportesemény 200 és 500 méteres versenyei július 17-20 között a Maty-éren, míg a 2000 méteres távok Szeged belvárosában kerülnek megrendezésre július 21-22 között.

További információk az esemény weboldalán

www.szeged2018.dragonboat.hu

www.sarkanyhajozas.hu

Csatlakozz hozzánk a facebookon is: https://www.facebook.com/magyarsarkanyhajoszovetseg/

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .