Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-28

Scroll to top

Top

No Comments

8 magyar arannyal véget ért a 11. IDBF Sárkányhajó világbajnokság

8 magyar arannyal véget ért a 11. IDBF Sárkányhajó világbajnokság

A 200 és 500 m-es távok után a Maty-érről a szegedi Huszár Mátyás rakpartra költözött a mezőny, hogy itt a 2000m-es távon is összemérjék tudásukat. A futamok és eredményhirdetések váltakozása közben szegedies ételeket és “sárkányos” ajándékokat.


A hétvége során ismét az összes korosztály rajthoz állt. Az idősebb korosztályon már láthatóak voltak a fáradtság jelei, de a vasárnapi futamok után az egyetemista csapatoknál még fekvőtámasz bemutatóra is futotta az erőből. Talán a legutolsó bapra rejtegették a sportág összes szépségét és látványát a versenyzők. A Tisza Dokk és Belvárosi híd között 2 kört tettek meg  versenyzők, melynek kritikus pontjai a fordulók voltak. Itt az előzések mellett (megjegyzem magyarok nagyon jók voltunk a szűkebb fordulásban) láthattunk karabolt is.

A standard premier open kategóriában (záró futam) a makaói és német hajó  ütközött össze. Érdekes volt látni ahogy a németek elkezdték megukat menteni, vizet merni… a makaói csapat kicsit tovább jutva, nyakig elsűlyedve várták türelmesen a mentő hajót. Ebben a kategóriában lett volna még 2 érmünk (egy arany és egy bronz) de a keresztbe óvások után úgy döntött a versenybizottság, hogy nem hirdetnek eredmény.

A 15 magyar klub csapattól nyolc arany-, hat ezüst- és kilenc bronzérm született.
Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!
Köszönjük a remek hangulatot a szerveőknek és versenyzőknek egyarán.

Szöveg és fotók: Molnár Ákos, Tari Róbert, Varga Zoltán

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .