Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-18

Scroll to top

Top

No Comments

A SuperEnduro GP-vel igazi őrület költözött a Papp László Sportarénába

A SuperEnduro GP-vel igazi őrület költözött a Papp László Sportarénába
MXFoto.hu

A SuperEnduro GP-vel igazi őrület költözött a Papp László Sportarénába

Hazánkban először rendezték meg a MAXXIS FIM SuperEnduro Világbajnokságot. A gondos előkészületek ellenére nem tudták a tervezett pályát megépíteni, de a fantázia működött és így is egy igazán színvonalas széles, gyors pályát építettek, melyről a presztízs versenyzők is egybehangzóan elismeréssel nyilatkoztak. Blazusiak már a szabadedzést követően azt nyilatkozta, hogy „mindig ilyen pályán szeretne menni”. A pálya és a HAAKER, WEBB, BLAZUSIAK trió magukban garantálták a sikert, az meg már hab volt a tortán, hogy magyar versenyzők is rajt hoz álltak a nap folyamán. Lehetőséget kaptak az egész apró gyerekek is akinél a legfiatalabb hat éves volt.

A junior versenyzőknél William HOARE angol versenyző várhatta a nap végén, hogy a Husqvarnája nyergében junior bajnokként távozzon. Hoare a 12 versenyből már 9-et megnyert így szinte biztos volt, hogy Budapesten ünnepelheti a bajnoki címét. William Hoare mind a három futamot megnyerte.
Első futamban JOZSA Norbert (ROU, Husqvarna) és Teodor KABAKCHIEV (BGR, KTM) követték, a második futamban majdnem 17 másodperces előnnyel nyert Leon HENTSCHEL (DEU, Husqvarna) és Adrien JACON (FRA, KTM) előtt. A harmadik futamban HOARE, Dominik OLSZOWY és Tim APOLLE sorrend született.
Hazánkat ebben a kategóriában Zsigovits Norbert (HUN, KTM, #33) képviselte. A selejtezőket könnyedén hozta, majd a futamokban a jó tempó nem volt elég, többször hibázott, így nem sikerült a dobogós helyezés. Egy ötödik egy hetedik és egy kilencedik hely sikerült ebben a kemény mezőnyben.

1. futam: 1. William HOARE ; 2. Norbert JOSZA LEVENTE ; 3. Teodor KABAKCHIEV ; 4. Tim APOLLE ; 5. Norbert ZSIGOVITS; 6. Enrico RINALDI;
7. David CYPRIAN ; 8. Adrien JACON ; 9. Diego HERRERA ; 10. Dominik OLSZOWY…

2. futam : 1. William HOARE ; 2. Leon HENTSCHEL ; 3. Adrien JACON ; 4. Enrico RINALDI ; 5. Tim APOLLE; 6. Diego HERRERA ; 7. Norbert ZSIGOVITS ; 8. Dominik OLSZOWY ; 9. Norbert Levente JOZSA ; 10. Andris GRINFELDS…

3. futam : 1. William HOARE ; 2. Dominik OLSZOWY ; 3. Tim APOLLE ; 4. Enrico RINALDI ; 5. Adrien JACON ; 6. Teodor KABAKCHIEV ; 7. Diego HERRERA ; 8. David CYPRIAN ;
9. Norbert ZSIGOVITS ; 10. Nobert Levente JOZSA…

A bajnokság állása:
1. William HOARE 227pts ; 2. Tim APOLLE 163pts ; 3. David CYPRIAN 134pts ; 4. Leon HENTSCHEL 118pts ; 5. Norbert JOSZA LEVENTE 114pts ; 6. Diego HERRERA 109pts ; 7. Dominik OLSZOWY 94pts ; 8. Teodor KABAKCHIEV 93pts ; 9. Enrico RINALDI 76pts ; 10. Adrien JACON 62pts…

Prestige kategóriában a három futamban három különböző nyertes született. A Superpole-t Cody Webb (USA, KTM, #1) szerezte meg. Az első futam Cody WEBB és Taddy Blazusiak jöttek el a rajtból  jól, de a futam alatt Haaker felzárkózott Blazusiak nyakára, de szoros befutóban került sor előzésre.
A második futam fordított sorrendben indultak a versenyzők, ezzel nehezítve a gyorsabb pilóták helyzetét és súlyozva a pontozást, ha véletlen pontazonosság lenne a végén. A rajtot a Alfredo Gomez hozta el, de könyöksérüléssel küzdő versenyzőt a csapattársa Haaker hamar megelőzte.
Blazusiak-nak sikerült megközelítenie Haaker-t, de a térdsérülésével a biztos második helyet választotta, nem kockáztatott. Webb-nek sikerült a harmadik helyre behozni a KTM-jét.
Az utolsó futam még izgalmasabbra sikerült, mint az első kettő. A rajtból Blazusiak tört az élre egyből, akit Haaker követett és szorosan a nyomukban Webb. A lekörözött versenyzők igyekeztek kitérni az útjukból, de Webb sajnos még is megakadt az egyikben a sziklasoron így ő kiszállt a győzelmi harcból.
Haaker egész futam alatt támadta Blazusiak-ot, volt, hogy még a kerekeik is össze értek, de a visszatérő király jól bírta a nyomást és megnyerte a futamot. Ez egyben az összetett első helyet is jelentette számára. Így Haaker már csak 12 ponttal vezeti a bajnokságot, ami újra nyitottá tette a bajnoki címsorsát.

1. futam:
1. Cody WEBB ; 2. Taddy BLAZUSIAK ; 3. Colton HAAKER ; 4. Alfredo GOMEZ ; 5. Pol TARRES;
6. Blake GUTZEIT ; 7. Diogo VIEIRA ; 8. Xavi LEON SOLE ; 9. Cristobal GUERRERO;
10. Jose Maria JUAN BERNABEU…

2. futam:
1. Colton HAAKER ; 2. Taddy BLAZUSIAK ; 3. Cody WEBB ; 4. Alfredo GOMEZ ; 5. Pol TARRES;
6. Blake GUTZEIT ; 7. Diogo VIEIRA ; 8. Cristobal GUERRERO ; 9. Xavi LEON SOLE ; 10. Kevin GALLAS…
  
3. futam:
1. Taddy BLAZUSIAK ; 2. Colton HAAKER ; 3. Cody WEBB ; 4. Alfredo GOMEZ ; 5. Diogo VIEIRA;
6. Pol TARRES ; 7. Blake GUTZEIT ; 8. Xavi LEON SOLE ; 9. Cristobal GUERRERO ; 10. David LEONOV…

SuperEnduro Prestige dobogón (balról jobbra): WEBB, BLAZUSIAK, HAAKER

Super Pole Akrapovic: 1. Cody WEBB; 2. Taddy BLAZUSIAK; 3. Pol TARRES…
 
Bajnokság állása:
1. Colton HAAKER 211p; 2. Cody WEBB 199p; 3. Taddy BLAZUSIAK 184p; 4. Pol TARRES 122p;
5. Alfredo GOMEZ 119p; 6. Diogo VIEIRA 103p; 7. Blake GUTZEIT 100p; 8. Kevin GALLAS 89p;
9. Xavi LEON SOLE 79p; 10. Cristobal GUERRERO 74p…



Az EUROPA Kupa versenyét Tom KNIGHT nyerte. Knight az első futamban harmadik helyen ért célba, de a második futamot magabiztosan nyerte. Hazai részről Firtosvári Gábor állt rajthoz, aki még selejtezőben nyerni is tudott. A futamokban viszont nem volt szerencséje, így nem került dobogóra.

A közel nyolcezer nézőt jó volt hallani ahogy bíztatja kedvencét, és az egy emberként volt partnere a rendezvénynek. A műsor vezetői egy pillanatra sem hagyták lankadni a figyelmet, illetve a pompon lányok, freestyle show és tűzforgató bestiák tovább emelték az egyébként is remek hangulatot.
Köszönet a szervezőknek, támogatóknak, akik mertek nagyot álmodni és megrendezték hazánkban először a SuperEnduro világbajnokságot. Bízunk benne lesz még folytatása.

további fotók hamarosa….

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .