Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Makai tapasztalata győzött

Makai tapasztalata győzött
MXFoto.hu

A rallycross-ban 2019-ben debütáló Hankook Racer Cup RX először a Slovakiaringen mutatkozhatott be, ami a szakágban jártas Makai György abszolút győzelmével zárult. A tapasztalt pilóta erőfölénye már szombaton látszott, azonban mindezt vasárnap tovább erősítette.

A harmadik előfutam hasonlóan alakult mint a második, Csuti László könnyedén behúzta a csoportgyőzelmet, csakúgy, mint Kovács Zoltán, majd a legjobbak versenyét a mezőnyt addig is uraló Makai György zárta az élen, Kismarty-Lechner Gábor és Somogyi Márk előtt.

Ezután az elődöntőkkel folytatódott a megmérettetés, amely olyan rendszerben zajlott, hogy az addig megszerzett pontok alapján, az összetett sorrendben a páratlan majd a páros helyezésekkel rendelkezők mennek az elődöntőben. Ilyen módon az addig a versenyt vezető Makai György indult az első helyről, míg a másik elődöntőben az összetett másodikja, Kismarty-Lechner Gábor rajtolhatott az élről az eltolt rajtrácsos formában. Az első elődöntő rendben lezajlott, amit Makai György meg is nyert. Az elődöntő végén azonban volt egy borulásos baleset, ami miatt fél órás szünetet rendeltek el, ezt a pálya rendezői egy locsolással ki is használták. A második elődöntő előtt történt mindez, amelyről a pilótákat nem tájékoztatták, mindenféle jelzés nélkül indultak el a vizes pályán. Kismarty fordult először, nyomában Kováccsal, Boldizzsal egy olyan kanyarban, ahol a vízen felúsztak az autók, olyannyira, hogy egyikük sem tudott elfordulni. Ebből a szerencsétlen helyzetből György Gábor jött ki legjobban, aki azonnal az élre állt, majd a mezőny végén indulók gyorsan fel is zárkóztak mögé. A negyedik pozícióba csúszó Kismarty fel tudta tornázni magát a második helyre, szorosan György mögé. A felverődő sár miatt azonban az élről induló Kismarty semmit sem látott, emiatt lelassított és a mezőny végére szorult. A befutó végül úgy alakult, hogy György Gábor bejött az első helyen, őt Boldis Bence, majd az utolsó helyről induló Kakuszi Krisztián követte.

A döntő résztvevőinek sorrendje tehát Makai György elsőségével kezdődött, majd György Gáborral, Boldis Bencével, Csuti Lászlóval, Somogyi Márkkal és Kakuszi Krisztiánnal folytatódott. A döntő Makai sima rajtjával kezdődött, Csuti és Boldis zárt mögé, ami a verseny végéig így is maradt. Így a Hankook Racer Cup RX törtélmének első rallycross-os hétvégéje Makai György győzelmével zárult.

A következő versenyre három hét múlva Máriapócson kerül sor, ami a mostanihoz hasonlóan komoly küzdelmek helyszíne lesz, egy meglehetősen izgalmas bajnokságot előjegyezve!

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .