Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-27

Scroll to top

Top

No Comments

Motocross Csapatbajnoki – Nyársapát

Motocross Csapatbajnoki – Nyársapát

Kissé nehézkesen alakult ki a Motocross Csdapatbajnoki időpontja,, de az égiek kegyesek voltak és igazán nyár végi időjárást produkáltak. A mindig precízen előkészített pálya, most is vonzotta a versenyzőket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy szép számmal érkeztek csapaton kívüli versenyzők is.

Sajnos már a szabadedzésen volt dolguk a mentőknek, Firtosvári Gábort belső sérülés gyanújával szállították kórházba, s még aznap életmentő műtétet kellett végrehajtani. A megrepedt lépét kellett eltávolítani. Ez kissé rá is nyomta a bélyegét a napra.

A csapat versenyeket az amatőr csapatok kezdték. Az idei évre módosított csapatbajnoki szabályok átrendezték az esélyeket (erőviszonyokat) is. Így az Integrál MSE Gyál csapata (Soóky Zsolt, Izsold Zoltán, Oláh Ádám) dominálta a futamokat. A második hely azonban már három esélyes volt, amiből végül a HELL KTM Kecskemét B csapata (Zanócz Rolland, Szöllősi György, Hrabovszki Martin) jött ki a legjobban. Ők állhattak a dobogó második fokára. A harmadik hely pontazonossággal a második futam eredményei alapján dőlt el a NIKI Team (Frankó Krisztián, Szabó Endre, Mikó Zoltán) javára a HELL KTM Kecskemét A csapata (Técsi László, Dr. Névery Csaba, Móricz Gergő) elől.

Az élsport csapatai is létszám hiánnyal küszködtek. A mezőnyből hiányzott Hugyecz Erik, Szvoboda Bence, Lécz Gergő és még a másodosztályból is sokan vagy motorhiány, vagy sérülés miatt kényszerültek távollétre. Várható volt hogy a HTS csapat erőfölénye most is megmutatkozik, de egy kis szerencsével akár szoros verseny is kialakulhatott volna a dobogó legfelső fokáért. Kacsa bukása két főre redukálta a Motomax-OKR team csapatát, őnekik egyáltalán a dobogó megszerzése is cél lett. A látványos csetepaték, esés kelések után a következő sorrend alakult ki:
1. HTS Team A (Déczi Balázs, Németh Kornél, Szőke Márk)
2. HELL KTM Kecskemét (Bódis Roland, Adamek Imre, Marosi Dávid)
3. Motomax-OKR A (Firtosvári Gábor, Nagy Alex, Rozgonyi Ákos)

A meghívásos amatőrök is jó kis csatákkal szórakoztatták magukat és a közönséget egyaránt.
A mezőnyből külön ki kell emelnem a hetven éves Dömösi Feri bácsit aki még mindig a korát meghazudtolva és sok fiatalt megszégyenítve húzza a gázt a versenypályákon.
MX1:1. Szabó Zoltán – HELL-KTM Kecskemét,
2. Szűcs Kulcsár János- Nyári Pál MCSE
3. Havasi Zoltán – Nyári Pál MCSE
MX2:
1. Vörös Xavér – Center MSC
2. Kádár Martin – MAMI Team Fehér
3. Varsányi Ottó – Full GAS MSE

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .