Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-29

Scroll to top

Top

No Comments

MXGP Európai nyitány – Valkenswaard, Hollandia

MXGP Európai nyitány – Valkenswaard, Hollandia

A tengerentúli versenyek után Európában (Hollandia, Valkenswaard) folytatódik a MXGP vándorló cirkusza. Ezúttal az eredeti irányba visszafordított nyomvonalra került a pálya. Így lényegesen tempósabb és ezáltal veszélyesebb is lett.

A Kvalifikációs versenyeket Cairoli és Herlings nyerték. MX3-ban az Krestinov (EST) és Neugebauer (CZE) nyerték csoportjaik kvalifikációs futamát. Hugyecz Erik egy előkelő tizennegyedik helyezéssel kvalifikálta magát.

MX3:
Első futamban már a rajtnál nagy tömegbukás történt. Sajnos Erik is belekeveredett és feladni kényszerült a futamot, a motor csúnyán leamortizálódott. A futamot a holland Mike Kras nyerte a Krestinov és Neugebauer előtt.
A második futam rajtja már simán lement. Erik is a középmezőnybe be tudott rajtolni és folyamatosan zárkózott is felfele az élbolyhoz. A futam feléig Gerkár vezetett, de szép sorban Krestinov, Neugebauer és Krass is megelőzték. Egyben ez lett a futam eredménye is. Erik az utolsó körben még a tizenkettedik helyről próbált még feljebb kerülni amikor összeakadt egy előzés során és vissza esett a tizennegyedik helyre.
A verseny eredménye: 1. Krestinov (EST), 2. Kras (NED), 3. Neugebauer (CZE)… 18. Hugyez Erik (HUN)

MX2:Herlings brutális formában. Mind két futamot iszonyat fölénnyel nyerte. Ha sérülés nem szól közbe, nagyon valószínű, hogy ő lesz a 2013-as MX2-es világbajnok. Öt Tixier és Nichols követték a dobogón.

MX1:
Cairoli “csak” a biztonság jegyében versenyzett. Első futamot nyerte a másodikban második helyen ért célba Ken de Dycker mögött. Viszont ez is elég lett a dobogó legfelső fokára. Második helyen de Dycker, harmadik helyen Bobryshev végzett.

Fotók: Varga Zoltán, Szöveg: Vargáné M. Éva
www.mxfoto.hu MXFotó Watts Magazin

 

Previous Story

There are no older stories.

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .