Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-20

Scroll to top

Top

No Comments

MXGP Ernée, Franciaország – Kvalifikációk

MXGP Ernée, Franciaország – Kvalifikációk

A mai nap lementek a kvalifikációk. Szerencsére nem jött be az időjósok jövendölése és megúsztuk eső nélkül a napot.

20130608_175841-3

EMX250:
Az előzetes nevezésekkel ellentétben „csak” 67 versenyző érkezett meg Ernée-be. Őket kettébontva két csoportban kezdték meg a kvalifikációt. Az időmérőt az A csoportban a svájci Jeremy Seewer nyerte még a B csoportban a belga Damon Graulus futotta a leggyorsabb kört. Eriknek az időmérőn elment az első féke, így csak a huszonhatodiknak választhatott rajthelyet a kvalifikációs futamon.
A legjobb idő és az utolsók között kevesebb mint négy másodperc volt a különbség, ami nagy nyomást helyezett minden versenyző vállára.
Erikék csoportja zárta a kvalifikációkat. Ekkorra a pálya kész életveszély lett. Erik rajtja jól sikerült, s a középmezőnyből a tizenkettedik helyig felküzdte magát és egy újabb bolyt ért utol. Ekkor a célugrón lefele próbált volna még előzési pozíciót keresni, mikor a pályából kiálló szikladarab feldobta Erik motorjának a hátulját és átfordította Eriket. Nagyon nagy bukás volt. Szerencsére a kórházi kivizsgálás után kiderült, hogy törése nincs, csak nagyon komoly zúzódások, és elég nagy felületen hiányzik a bőr is Erik hátáról. Erik próbál mihamarabb felkészülni a következő versenyére.
A futamot Valentin Guillod nyerte szoros küzdelemben svájci honfitársával Jeremy Seewerrel és a holland Cereiel Klein Kromhoffal. A pálya nehézségét jól mutatja, hogy a negyven indulóból huszonnyolcan értek csak célba.

20130608_161429-5

MX2:
Kicsit furán alakult a kvalifikációs futam, főleg hogy Herlings-et is áldozatává tette az ernée-i pálya!
A rendkívül nehéz pályán egy pillanatnyi kihagyás és hordágyon találta magát a versenyző. Az ausztrál Dean Ferris-nek azonban feküdt a pálya. Kivárva még ellenfelei hibáznak vagy elfáradnak az utolsó körben átvette a vezetést és meg is nyerte a kvalifikációt. Mögötte csupa francia Maxime Despray, Dylan Ferrandis, Jason Clermont, Christophe Charlier végeztek hazai szurkolók nagy örömére.

20130608_172150

MX1:
Cairoli magabiztos formáját ma sem tudták szertefoszlatni ellenfelei. Rajt-Cél győzelmét se Horebeek, se Boog nem tudták veszélyeztetni. A francia szurkolók örülhettek is meg nem is. Boog a vártnál lényegesen jobb formáját mutatja, míg Paulin kicsit melankolkusan versenyzett.

20130608_171850-2

A holnapi versenyre nagy talányok, hogy Herlings a hatalmas bukása ellenére rajthoz áll-e, illetve még így sérülten is esélyes-e megnyerni egy versenyt? Illetve lesz e itthon francia versenyző aki megszorongatja Cairolit? Izgatottan várjuk.

Szöveg és fotó: Vargáné M Éva, Varga Zoltán www.mxfoto.hu

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .