Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-27

Scroll to top

Top

No Comments

MX OB III. Hmvhely

MX OB III. Hmvhely

Hódmezővásárhelyen került megrendezésre a Motocross Országos Bajnokság harmadik fordulója.
A szépszámú nevezői létszámhoz, népes szurkolótábor is társult, mely fokozta a versenyek remek hangulatát.

MX1:
A nagy kategóriában egyetlen változás Szvoboda Bence 4T-re való átállása volt, mellyel kicsit szorosabbra várta mindenki a párharcát a kategóriát vezető Németh Kornéllal. Ez az kvalifikációs futamon beigazolódni látszott, hisz Szvoboda, Németh, Szőke sorrendben választhattak rajthelyet a versenyzők.
Az első futam már a papírformát hozta. Első Németh Kornél, második Szvoboda Bence, harmadik Lézc Gergely lett. II.o.-ban Szabó Zoltán, Vladár Péter, Izsold Zoltán született.
A második futam izgalmasabban alakult. Czuni és Lécz kapták el jól a rajtot, ám a Holeshot-ot Szvoboda vitte. Az első kör végére már ismét Kori vezette a mezőnyt, Szvobodával és Czunival a háta mögött. Közben Czuni hibázott és vissza esett az ötödik helyre. Úgy tűnt ez marad is, mikor Bence defekt miatt lassítani kényszerült tempóján. A második futam Németh, Szőke, Lécz sorrenddel zárult. MX1 II.-o: Szabó Zoltán, Izsold Zoltán, Pataki Martin.
A verseny végeredménye
MX1: Németh Kornél (50p), Lécz Gergely (40p), Szvoboda Bence (40p).MX1 II.o.: Szabó Zoltán (50p), Izsold Zoltán (42p), Vladár Péter (40p).

Bajnokság állása: 1. Németh Kornél (Team HTS KTM, 150 p), 2. Szvoboda Bence (Team HTS KTM, 128p), 3. Szőke Márk (OKR KTM TEAM, 118p), 4. Lécz Gergő (1WD MSE, 108p), 5. Czuni László (Husqvarna Maurer Racing Team, 102p), 6. Marosi Dávid (Hell KTM Kecskemét, 82p), 7. Szekeres Zsolt (1WD MSE, 69 pont), 8. Izsold Zoltán (Integrál MC, 62p), 9  Bódis Roland (Hell KTM Kecskemét, 55p), 10. Szabó Zoltán (Hell KTM Kecskemét, 48p).

MX2:
Az idei versenyeket figyelve nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az MX2-es kategória szállítja a legizgalmasabb futamokat. Hugyecz, Nagy, Firtosvári, Déczi eddig nagy csatákkal kényeztették a közönséget. Sajnos Déczi Balu műtétje miatt kiesett a négyesfogatból.
Az időmérő edzést Hugyecz Erik nyerte Nagy Alex és Firtosvári Gábor előtt. A  Kvalifikációs futam rajtját Firtosvári kapta el legjobban, majd a második kör végén már Hugyecz vezette a mezőnyt, mikor egy veszélyes helyen lévő komoly baleset szakította meg a kvalifikációt. Kruss Károly és Dósa Döme szenvedtek balesetet, ezzel két igazán jó versenyző esett ki az UMX2 mezőnyéből.
A kvalifikációt az első kör alapján értékelték: Firtosvári, Hugyecz, Nagy sorrenddel.
Az első futam rajtját Firtosvári vette jól, de Nagy és Hugyecz szorosan üldözőbe vették, s a futam első felében Hugyecz átvette a vezetést. A futam sorrendje Hugyecz Erik, Firtosvári Gábor, Nagy Alex lett.
A második futam Holeshot vonalán Nagy Alex haladt át elsőnek, nyomában Hugyecz és Firtosvári. Az első kör végénél Hugyecz egy hatalmasat perecelt, ezzel lemaradva a mezőnytő. Viszonylag gyorsan összekapta magát, de úgy tűnt ekkora hátránnyal még a dobogóért se kell harcolnia. Ám körről körre egyre nagyobb tempót diktálva a befutóra már csak egy motorhossz választotta el a futamot megnyerő Firtosváritól. A futam Firtos, Hugyecz, Nagy sorrenddel zárult.
Dobogóra Firtosvári Gábor (47p), Hugyecz Erik (47p), Nagy Alex (40p) állhattak.
UMX2: A fiatalok se hagyták unatkozni szurkolóikat. A dobogóért nagy csatát vívtak Varga Imre, Pergel Márk és Rozgonyi Ákos.

Az MX2 bajnokság állása: 1. Firtosvári Gábor (OKR KTM TEAM, 138p), 2. Nagy Alex (OKR KTM TEAM, 120p), 3. Varga Imre (Team HTS KTM, 101p), 4. Hugyecz Erik (MAMI Team Fehér, 97p),
5. Rozgonyi Ákos (Husqvarna Maurer Racing Team, 92p), 6. Pál Markó (DSF Extrém SE, 87p),
7. Pergel Márk (MAMI Team Fehér, 73 pont), 8. Zsigovits Norbert (Full-Gas MSE, 72p), 9. Balásy Csaba (MAMI Team Fehér, 60p), 10.Ragats Roland (Motoaction Team, 59p).

Senior-ok:
A kvalifikációs futamot Zanócz Rolland nyerte Técsi László és Kamrás Károly előtt.
Az első futamban már Kamrás rajtolt jól, Zanócz és Técsi viszont szorosan üldözték. A futam felére kissé leszakadt az üldöző páros Kamrásról, és a futam végefele, amikor utol érték a körözötteket Zanócz motorja egy előzés következtében megsérült és feladni kényszerült futamát. Ekkor már Técsi a biztonságra törekedve kényelmes tempóban behozta motorját a második helyre. Harmadik helyen Vörös Zoltán végzett.
Második futamban ismét Kamrás fordult elsőnek, Vörös, Lánczi, Técsi trió pedig nagy csatába keveredve próbálták a tempót is tartani. Végül a kockás zászlóhoz Kamrás, Técsi, Lánczi sorrendben érkeztek.

Senior kategóriánkénti eredmények:
Senior MX1: 1. KAMRÁS Károly, 2. LÁNCZI Sándor, 3. SZENTE Attila, 4. VÖRÖS Zoltán,
5. KÖCK Balázs, 6.FORGÁCS József, 7. CSOMÓS Géza, 8.PÁKOZDI Paszkál, 9. SZABÓ Imre.
Senior MX2: 1. TÉCSI László, 2. VARSÁNYI Ottó, 3. MÁRTA Ferenc, 4. SZENFT Márkus, 5. KOSZTOLÁNYI Dezső, 6. DACSEF Simon, 7. VARGA László, 8. ZANÓCZ Rolland.
Super Senior: 1. SZEKERES Sándor, 2. FINSTER Zoltán, 3. POLGÁR Gergely, 4. BABARCZI Ferenc, 5. KŐVÁRI Attila, 6. BAJNER József, 7. BORZA Tibor, 8. KONDÁKOR Tamás.

Tömegsport:
A tömegsport mezőnyében a napi licensszel induló Nagy Dániel brillírozott, s nyerte a futamokat.
MX1: 1. Hrabovszki Martin, 2. Névery Csab dr, 3. Miklós Ádám
MX2: 1. Sulán Krisztián, 2. Jung László, 3. Tóth István
Napi: 1. Nagy Dániel, 2. Tamás Gábor, 3. Szöllősi György

Fotók: Varga Zoltán, Héjja Tamás

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .