Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-25

Scroll to top

Top

No Comments

Lommel – EMX300

Az utolsó fordulójához érkezett az EMX300 mezőnye. Sikere messze elmaradt mint ahogyan a szezon elején várta mindenki, de ez a maréknyi ember élvezetes meccsekkel szórakoztatta a közönséget. Belgiumba az olasz Bernardini, mint a 300 kategória Európa Bajnok várományosa, már 43 pontos előnnyel érkezett. Honfitársa Maddii csak nagyon nagy szerencsével pályázhatott a bajnoki címre, az angol Gregory pedig már csak a második helyre hajtva állhatott rajthoz.
Tudom, hogy nincs olyan, hogy: -mi lett volna ha…, de most még is úgy érzem az eredmények alapján, hogy Szvoboda Bencének ott lett volna a helye az egész szezonban, mert a dobogó nagyon jó eséllyel meg lehetett volna. Neki kimaradtak az Angol, Svéd és Finn EMX300-as futamai és így is a nyolcadik helyről várta a befejező fordulót.

Az első futam: Holeshot-ot Bernardini vitte és a futam elején még csatázott Gregory-val, de gyengébben rajtoló Maddii emberére akadt az ötödik helyért való küzdelemben, Bencét kellett legyőznie, akivel egész futam alatt csatáztak. Sajnos Bence két körrel a vége előtt esett és feladni kényszerült futamát. Maddii ötödik helye viszont Bernardini EMX300 bajnoki címét jelentette. Már a futam végén nagy ünnepléssel fogadták az újdonsült kategória újdonsült bajnokát!
Első futam első három hely:
1. Samuele Bernardini (#321, ITA, TM)
2. Lewis Gregory (#12, GBR, Yamaha)
3. Mike Vanderstraeten (#111, BEL, Suzuki)
.
19. Szvoboda Bence (#221, HUN, KTM)

Második futam: Bernardini ismét jól kezdett, de a második körben hatalmasat esett, ahogyan Bence is. Bencének a PitLane-t is meg kellett látogatnia, hogy folytatni tudja a versenyt. Az utolsó helyről kezdte újra a küzdelmet. Az angol Gregory viszont úgy tűnt hogy könnyedén meg tudja nyerni a futamot, ám a futam kétharmadánál kissé fáradni látszott és a belga Vanderstraeten könnyedén átvette az első helyet. Harmadik helyen szintén belga, a Kenny Vandueren ért célba.
A bajnok Bernardini a futam során esett még egyet, de így is a hatodik helyen célba ért. Bence a tizennyolcadik helyen ért célba.

Összetett eredmény:
1. Mike Vanderdtraeten (#111, BEL, Suzuki),
2. Lewis Gregory (#12, GBR, Yamaha),
3. Samuel Bernardini (#321, ITA, TM)
.
20. Szvoboda Bence (#221, HUN, KTM)

Első futam videó: http://youtu.be/OzHENNFW3-s

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .