Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-05-08

Scroll to top

Top

No Comments

FIM Junior Motocross VB – MX65

Belgiumban a Junior Motocross Világbajnokság 65 köbcentis kategóriájában két magyar srác is a rajtgép mögé állt
Jakab Kristófnak nem sikerült a kvalifikáció, Kovács Ádám a kvalifikációs futamon rosszul lett, de a reményfutamot megnyerte, így ha nem is tudott jó rajthelyet választani, de indulni tudott a versenyen.
Ádám szemszögéből a vasárnapi nap:
Vége a junior világbajnokságnak. Rémálmaim napja volt. Ami rossz történhetett velem , az mind megtörtént. A warm-upon tudtam egy gyors kört menni , ezzel az időm a top 10-ben volt, de aztán sajnos elrontottam egy ugròt, átfordultam , elhajlott minden a motoromon és ki kellett álljak. Az első futamra rendbe hoztuk a motort, szerencsére nekem nem lett nagyobb bajom, így rajthoz tudtam állni. Sajnos a rajtpozícióm nagyon rossz volt így hátulról kezdtem a felzárkózást. Ez egész jól sikerült, már a 20. Körmyékén jártam, amikor Kb a futam felétől elment a motoromból az erő. A végén 25-nek intettek le. Mint kiderült, elment a kompresszió, többé már be sem indult. Mivel itt csak egy motort lehetett átvetetni ebbe kellett életet lehelni. A második futam startja előtt 10 perccel még nem volt kész. A kapuzárás előtt két perccel értem be a rajtelőkészítőbe. A motorom kész lett de én nagyon ideges voltam és az egész futam alatt nem tudtam magamra találni 30. lettem. Túl sok volt ez egyszerre. Ennél sokkal többet vártam magamtól és úgy gondolom mások is. Ez az első nagy verseny ahol mindenben csalódtam és nem szívesen
fogok rá visszaemlékezni. Köszönöm aki szurkolt.”

Dobogós MX65 sorrend:
1. #49 Lawrence, Jett  AUS  KTM  47p
2. #47 Shimoda, Jo     JPN   KTM  43p
3. #7   Ryan, Jeremy   USA  KTM 40p

Tags

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .