Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-26

Scroll to top

Top

No Comments

Brazil MXGP – Cairoli a 2014-es MX Világbajnok!

Brazil MXGP – Cairoli a 2014-es MX Világbajnok!

Rekkenő hőség, technikás, fárasztó pálya, láthatóan megviseli a versenyzőket.
Nagl kvalifikációja izgalmas futamot ígért.

Első futam:
Nagl a Holeshot-ot elhozva rögtön az élre állt és folyamatosan nyúlt el üldözőitől.
Ferris és Frossard szép párharcából Frossard állt be a második, Ferris a harmadik helyre.
Strijbos, Simpson és Paulin köreiket róva próbáltak a dobogós helyek közelébe kerülni. Mögöttük Cairoli hosszú körökön keresztül próbálta megelőzni a rettentő szélesen motorozó Searle-t.
Simpson szerencsétlenül esett a negyedik helyért csatázva Ferrissel. Simpson vállát a pálya orvosai gyorsan helyre tették, de a futamát nem tudta folytatni.
A futam sorrendje Nagl, Frossard, Strijbos lett, de Cairoli ötödik helyezése egyben a 2014-es világbajnoki címét is jelentette! Cairoli ezáltal már 8-szoros Motocross Világbajnok lett (6 MX1/MXGP, 2 MX2).
20130504_103908

 

Második futam:
Az első körben Nagl, Paulin, Ferri, a vezető helyen, a rajt után nem sokkal Strijbos, Frossard is egy bukásba keveredtek, így ők a mezőny végéről  próbáltak felzárkózni a mezőnyhöz. Horebeek rajthoz se tudott állni. A futam felénél Ferris és Cairoli kezdtek csatázni, és Ferris futott egy leggyorsabb kört is mikor egy ugrató páros között hatalmasat esett (lehet az ausztrál válogatott sorsa is megpecsételődött ezzel az eséssel).
A futam sorrendje Nagl, Paulin, Cairoli lett.
Nagl tökéletes hétvégét tudhat maga mögött és az ezzel járó első helyen ünnepelhetett. Második helyen Paulin, harmadik helyen a világbajnoki címét is ünneplő Cairoli állhatott a dobogóra.

forrás: mxgp.com

Videó összefoglaló hamarosan…

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .