Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-28

Scroll to top

Top

No Comments

Mexikó MX2 – Tixier Világbajnok!

Mexikó MX2 – Tixier Világbajnok!

Herlings komoly sérülése ellenére vállalta a versenyt, igaz a kvalifikáción csak pár kört ment, így utolsó helyről választhatott rajthelyet. Nagy a tét a két KTM-es versenyzőnek. Tixiernek 23 pontot kellene ledolgoznia a két futam alatt az MX2-es Motocross Világbajnokságot vezető Herlingsszel szemben.
Első futam:
Rajtot Febvré vette elsőként, de a világbajnoki címre hajtó Tixier gyorsan az élre állt (25 pont). Herlings eközben stabilan a tizenharmadik helyen (9 pont) rótta köreit majd a futam felétől vissza csúszott a tizenhatodik helyig. Tixier, Febvre, Ferrandis végeztek az első három helyen. Herlings előny 5 pontra apadt. Érik Tixier első MX2-es Világbajnoki címe… …de van még egy futam.

Második futam:
Holeshot-ot Butron vitte, majd az első körökben Tixier állt élre, nyomábon újra Febvre és Ferrandis (3 francia az élen). Az egyik kanyarban Ferrandis elcsúszott és Tonkov  is lendületet véve megelőzte Febvre-t. Majd vérszemet kapva megpróbálta a mezőnyt vezető Tixiert is egy ugratónál “átugrani”, de egy hatalmasat esett és beszorult Tixi motorjába (nagyon durva látvány volt). Mikorra szétválasztották, a mezőny vége beérte őket és fej-fej mellé került Tixier és Herlings… Herlings a reményt meglátva jóval komolyabb tempóban kezdett motorozni, mint az első futamban.  Közben Ferrandis esett még egyet, és kiállni kényszerült. A VB címért folytatott küzdelem egy két ponton billeget a futam majdnem egész részében a két versenyző között. Ritka izgalmas futam alakult így ki (szerintem egész évben nem volt ilyen, sőt…). A futamot vezető Gajser, Guillod, Lieber versenyzése szinte jelentőségét vesztette…
Az utolsó pár körre Tixier kitartása és Herlings látható kifáradása 4 pont előnnyel Tixier világbajnoki címét jelentette.

 

1409140152TixierSat_MXGP_17_LEON_2014

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .