Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-28

Scroll to top

Top

No Comments

MXGP 2015 Thaiföld

1mn_MXGP_2_THAI_2015
MX1:

Első futam: A rajtnál ismét néhányan egymásra borultak, a holeshotot Tyla Ratray nyerte, de az első kanyarok után már Villopoto vezetett. Villopoto a kvalifikáció lendületét folytatva, ismét az élen, zavartalanul róhatta köreit, s mögötte Ratray védte a hátát, és fel is adta a leckét azoknak akik megpróbálták elkerülni. Paulin-nal sikerült össze is ugraniuk (csoda, hogy “talpon” maradtak). A második helyre Desalle-nak sikerült felverekednie magát. Harmadik helyre Febvre érkezett.
Cairoli a mezőny közepéről kapaszkodott fel az ötödik helyre.
Második futam: a holeshot Cairoli-é lett, nyomában Desalle és van Horebeek! Villopoto a hatodik helyről felzárkózott a harmadik helyre, Paulin egy bukás miatt vissza esett az utolsó helyekre és onnan kezdte felküzdeni magát. Butron is esett és feladni kényszerült a versenyt! A pálya és a meleg (37 C) szedte áldozatait.A futam eredménye Cairoli, Desalle, Villopoto lett.
Dobogóra: Villopoto, Desalle, Cairoli állhattak. A bajnokság vezetését 88 ponttal Desalle vette át!
MXGPpodium_MXGP_2_THAI_2015

MX2:
Első futam: Herligs rajtolt ki legjobban, és az első körökben úgy tűnt veszélyben az első helye Gajser-től és Ferrandis-tól, de szép lassan egy biztonságos előnyre tudott szert tenni. Gajser és Ferrandis a futam felénél többször is helyet cseréltek, de Gajser hibázott és leszakadt Ferrandis-ról, és még Lieber is meg tudta előzni. Lieber nem sokáig élvezhette az előnyét, egy ugratón orrost ugrott, melyből nagy esés lett. Az utolsó körben már Herlings is többször hibázott, de a kockás zászlóhoz ő ért elsőnek. Második Ferrandis, harmadik Gajser lett. A cél ugró előtt Tixier és Seewer akadtak össze és estek nagyot.
Második futam: Ismét Herlings-é a Holeshot, ezúttal Jonas fogta üldözőbe pár körre. A harmadik helyért Lieber, Ferrandis és Covington harcoltak nagyot. Gajser az első futam után rosszullét fogta el (nem érezte az egyik lábát), de a futamra már jól lett, viszont az orvosok nem engedték indulni, további vizsgálatot tartanak indokoltnak.
Dobogós sorrend: Herlings, Jonas, Ferrandis lett.
MX2podium_MXGP_2_THAI_2015

 

Szöveg: Vargáné M. Éva

forrás: mxgp.com

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .