Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-23

Scroll to top

Top

No Comments

Patagonia MXGP és MX2

Harmadik fordulójához érkezett az MXGP mezőnye. Ezúttal Argentína ad otthont a motocross élvonalának.

MX2:
Eddig úgy tűnik, a hollandok favoritja Jefrey Herlings ismét egyre jobb formában, s a sérülése csak annyiban hátráltatja, hogy nem félkörrel nyer a mezőny előtt, “csak” biztos távolsággal. Érdemes viszont a lettek újoncára Pauls Jonassra is figyelni, versenyről, versenyre jobb formában motorozik az élmezőnyben. A kvalifikációt Herlings nyerte.
– Első futam: A rajtot a Seewer vitte el, majd a vezetést Jonass vette át. Jonass-tól Ferrandis vette el a vezető helyet, miközben Herlings hatalmasat bukott és feladni kényszerült a futamot. A futam elején Jonass és Ferrandis az első helyért Anstie és Lieber a harmadik helyért csatáztak nagyon látványosat. A futamot Ferrandis, Jonass és Anstie nyerték. Ferrandis ezzel átvette az MX2-es világbajnokság vezető helyét.
– Második futam: Herlings elrajtolt és egyből az élen kezdte meg a menetelését, mögötte Tonkov és Jonass. Jonass még az első körben megelőzve Tonkovot, próbált Herlings nyomába eredni. A harmadik helyre felzárkózó Ferrandis hibázott és vissza esett a hatodik helyre. A harmadik helyért keményen megdolgozott Ferrandis, Tonkov mindent megtett, hogy maga mögött tartsa, de a nagy hév hibázásba hajszolta, s vissza esett a hetedik helyre. Az utolsó körökben Ferrandis megelőzte Jonass-t is. Utolsó előtti körben Gajser előzte meg Seewer-t. A futam Herlings, Ferrandis, Jonass sorrendel zárult.
A dobogóra Ferrandis, Jonass és Seewer állhattak!
Így 125-125 ponttal az MX2 bajnokságot Herlings és Ferrandis vezetik.

 

MXGP:

Az időmérő edzésen Villopoto volt a leggyorsabb, de a kvalifikáción már Cairoli rajt-cél győzelmével mutatta meg, hogy még nem kell leírni. Közben a világbajnokságot vezető Desalle, meg az osonó pályán gyűjti a pontokat és halad a világbajnoki cím felé.
– Első futam: Holeshot-ot Shaun Simpson nyerte, de az élre Desalle, Cairoli és Simpson álltak az első körben. Mögöttük egy elég komoly boly alakult ki, Van Horebeek, Febvre, Villopoto, Bobryshev gyilkolták egymást. Horebeek hibát hibára halmozva csúszott visszafele, Febvre utolérve Villopoto-t szintén hibázott. Majd Nagl érte utol Villopoto-t és átvette a harmadik helyet. Az utolsó körben Cairoli próbálta megelőzni Desalle-t, melyből majdnem dráma lett. Cairoli nagyot esett, de felszállva motorjára még így is be tudott érni a második helyen. A célba Desalle, Cairoli, Nagl sorrenddel érkeztek.
– Második futam:
A rajtot Desalle vitte el, mögötte Cairoli, Bobryshev, Simpson, Coldenhof, Nagl. Bobryshev és Simpson estek még az első körben, és Desalle, Cairoli, Nagl sorrend alakult ki, ami nem sokáig tartott, mert Nagl viszonylag könnyedén megelőzte Cairolit. Eközben Villopoto is felzárkózott mögéjük. A tizenötödik percben Nagl átvette a vezetést Desalle-tól, de a harmadik helyért is folyamatos csata folyt Cairoli és Villopoto között. Villopotó végül feladta a küzdelmet, Cairoli viszont beérte és megelőzte Desalle-t. A plusz 2 körnél Desalle, Villopoto és Jerremy von Horebeek között alakult ki csata a harmadik helyért, az utolsó körben pedig a második helyért Cairoli, Desalle és Villopoto “estek egymásnak”. A célba végül Nagl, Cairoli, Desalle sorrendbe érte célba.
A verseny végeredménye: Nagl (45 pont), Desalle (45 pont), Cairoli (44 pont) lett.
Az MXGP bajnokság állása: Desalle, Nagl, Cairoli, Villopoto, Paulin…

szöveg: Vargáné M. Éva

forrás: mxgp.com

 

 

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .