Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-28

Scroll to top

Top

No Comments

WTCC – Hungaroring

WTCC – Hungaroring

WTCC, ETCC, KIA Lotos Race: Fergeteges hétvége a Hungaroringen!

A WTCC harmadik fordulójához érkezett a bajnokság a Hungaroringen. Michelisz Norbert bajnoki esélyesként hazai pálya előnyeit (vagy hátrányit) élve állhatott rajthoz. Az esős időmérő bőven mérte a biztató jeleket, hogy Norbi jó futamokat produkálhat itthon is. Illetve Nagy Dánielnek is szurkolhattunk, hogy minél jobb helyezést tudjon elérni.
A bajnokság állásában Moneiro (Honda Civic) 85 ponttal áll a bajnokság élén, akit Björk (Volvo S60; 70 pont) és Catsburg (Volvo S60; 50 pont) követnek az élen. Michelisz Norbi (#5) a negyedik helyen (Honda Civic; 46 pont) követi őket, ám ez még bőven ad okot bizakodni.
Nagy Dani a tizenhatodik helyen gyűjtögeti a pontokat.

Az időmérőt Robert Huff (1:48,264), Mehdi Bennani és Guerrieri nyerték. Michelisz Norbi a hatodik helyről várhatta a szombati futamot. Nagy Dani a tizenhatodik helyet szerezte meg.
Az első futam rajtját jól elkapva Norbi egyből a dobogós helyért mehetett csata, mikor Björk többször is szabálytalanul oldalról próbálta kiszorítani Norbit, melynek következtében bal első defektet kapott a Norbi Hondája. Sajnos a kerékcsere után kiderült, hogy a futómű is elment, így csak biztonsági köröket róva próbált pontot szerezni Norbi. Nagy Dani a vége felé még tudott javítani. A futamot Tiago Monteiro (#18; PRT; Honda Civic) nyerte Tom Chilton (#3; GBR; Citroen C-Elysée) és Robert Huff (#12; GBR; Citroen C-Elysée) előtt. Nagy Dániel (#99; HUN; Honda Civic) a tizenharmadik helyen ért célba.

A rövid szünet alatt megpróbálták a sérült autókat össze összeszögelni (több kevesebb sikerrel).
A rajtot Bennani kapta el a legjobban. Huff meglökve Catsburg-ot csapattársát Girolami-t kisegítette a pályán kívülre. Huff így hiába tört az élre a veszélyeztetés miatt egy boxutcás áthajtásra büntették.  A futamot Bennani nyerte Nicky Catsburg és Tom Chilton előtt.
Michelisz Norbert a negyedik helyen ért célba, Nagy Dani technikai probléma miatt a boxban kötött ki, így a tizenötödik helyen zárta a második futamot.

Norbi csalódása már a világbajnokság végére vonatkozik, mert az első futam miatt elúszni látszik még a VB dobogós helye is. Nincs mást tenni, csak az esélytelenek nyugalmával küzdeni és bízni a szerencsében, hogy minél jobb helyen végezzen év végén.

Meg kell említeni hogy volt egy ETCC futam is, melyen viszont igazán szerencsések lehettünk.
A nyertes Christjohannes Schreiber (CHE; Honda Civic) mellet két fiatal magyar versenyző is állhatott a dobogón, Szabó Zsolt Dávid (HUN; Seat Leon) és Nagy Norbert (HUN; Seat Leon).
És egyedüli hölgy versenyző ként György Anett (HUN; Seat Leon) az előkelő kilencedik helyet szerezte meg.

Volt egy Kia Lotos Kupa is, ahol Vogel Adrien 11.; Krajnyák Petra 17. helyen zártak.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Képekért katt alább:

WTCC ETCC KIA LOTOS RACE

Posted by MXFoto.hu on Montag, 15. Mai 2017

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .