Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

A Ferrari Budapest feljebb lépett a bajnoki ranglistán Imolában

A Ferrari Budapest feljebb lépett a bajnoki ranglistán Imolában

Adam Carroll, a Ferrari Budapest pilótája a múlt hétvégén pár csapatponttal tovább folytatta az előrelépést a Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli ranglistáján az olaszországi Imola-ban.

Az észak-ír a hétvégén a legdrámaibb pillanatokat élte át, amikor a szombati verseny végétől mindössze három kanyarra megszerezte a negyedik helyet, kevesebb, mint fél másodperccel lemaradva a dobogóról.
Carroll, aki korábban Spielbergben és Le Mansban is megnyerte a Trofe Pirelli versenyeit, az FF Corse által irányított autóját hetedik helyen kvalifikálta, és szilárd előrelépést tett az első futam során.

A vasárnapi selejtezőben a hatodik helyen kvalifikálta magát Carroll, majd a második versenynapon ismét a negyedik helyet szerezte meg.
Eredményei lehetővé tették számára, hogy a hatodik helyről egy helyet előre lépjen az összesített ranglistán, annak ellenére, hogy csak a szezon harmadik versenyén állt előszőr rajthoz.
Alig kilenc pontnyira van a negyedik helytől, és mivel további 45 pont szerezhető az október 24–27-i Mugello-i Ferrari World Finals rendezvényen, így a harmadik helyre is előre tud lépni a szezon végeztével.

Adam Carroll, a Ferrari Budapest sofőrje elmondta: „Célom az volt, hogy a
negyedik helynél előrébb végezzek, különösen a szezon elején elért győzelmeink után, de ez egy hihetetlenül nehéz sorozat, és a Trofeo Pirelli bajnokságában lévő versenyzők nagyon gyorsak, tehát ha egy adott hétvégén nem teljesítesz 100 százalékot, akkor nem fogsz nyerni. Imola nagyszerű pálya, ahol minden körben valóban oda kell tenni magadat, hogy kellőképp gyors legyél, nekünk sajnos akadt egy kis problémánk, amely megakadályozta a kiegyensúlyozott teljesítmény elérését. Miután ezt a problémát megoldottuk, sikerült feljebb jönnöm az indulási pozíciómból, és nagyon örültem annak, hogy az utolsó körben előre tudtam lépni a negyedik helyre. Visszatérünk a csapathoz, innentől Mugello-ra koncentrálunk és arra törekszünk, hogy a Ferrari Budapest számára emlékezetes szezonzárást produkáljunk.”


Emanuele Lippi, a Ferrari Budapest ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A remek időjárás és a körülmények adottak voltak egy jó teljesítmény eléréséhez. Igaz, a célunk minden esetben a győzelem megszerzésre, de elégedettek vagyunk a mindkét nap során elért negyedik helyezésünkkel. A szezonból még egy verseny van hátra, amely talán a legérdekesebb és a legtöbb izgalmat hozó esemény lesz. A győzelem megszerzése érdekében utazunk Mugello-ba, hogy a lehető legjobb pozícióban végezzünk a szezon zárultával.”

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .