Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-19

Scroll to top

Top

No Comments

Itthon is indul az MX szezon…

Itthon is indul az MX szezon…

Március 16-án Tápióbicskén került megrendezésre egy Nemzetközi Meghívásos Motocross verseny. Az időjárás nem volt ideálisnak mondható. Az erős szél és borongós időjárás ellenére szépszámú nézősereg volt kíváncsi, hogy a kedvenceiknek hogyan sikerült a téli felkészülés, és ki milyen csapatnál és milyen motorral fog ringbe szállni a 2014-es bajnoki címért. A hazai versenyzők mellett szép számmal jelentek meg neves külföldi versenyzők is.
A pro kategória kezdte a futamokat. Az első futamban a hazai versenyzők Szőke Márk és Hugyecz Erik diktálták az iramot, nyomukban Wysocki-val (aki a lengyel válogatott tagjaként versenyzett az MXoN-ön). Egészen az utolsó körig maradt az élen állók helyzete, mikor Erik hibázott és vissza esett kategóriája második helyére.
A második futam még izgalmasabbra sikerült. A vendégek rajtoltak jól, s a hazai versenyzők csak a középmezőnyből verekedték egyre feljebb magukat. Élen Ringhofer és Wysocki vívott egymással még Hugyecz, Szőke, Nagy próbálták utolérni őket. Az egyre mostohább pálya elkezdte áldozatait is szedni. Nagy Alex a pálya melletti fának ütközött és feladni kényszerült a futamot. Ringhofer láncszakadás miatt kényszerült feladni versenyét. Az utolsó körökre Hugyecz Erik utol érte az élen haladó Wysockit és könnyedén meg is előzte.
A dobogós sorrend a következő lett:
– MX2:
1. Hugyecz Erik (#141, Yamaha, HUN);
2. Tomac Wysocki (#831, KTM, POL);
3. Jan Vondrasek (#25, KTM, CZE)
– MX1:
1. Szőke Márk (#795, KTM, HUN);
2. David Kraus (#127, Yamaha, AUS);
3. Bódis Roland (#15, KTM, HUN)

II. osztályban népes mezőnyében is kemény küzdelmeket láthattunk.Annak ellenére, hogy a rajtokban Szűcs Kulcsár János volt a legjobb a futamokat Izsold Zoltán nyerte. Másod helyen Szűcs Kulcsár János, harmadik Vörös Zoltán lett. MX2-ben Vörös Xavér, Petróczi Dániel, Kis Kevin állhattak dobogóra.

Szeniorok MX2 mezőnyéből Técsy László emelkedett ki. Ő mind két futamot nyerte. Második helyen Nagy Dániel, harmadik helyen Babarczi Ferenc végzett. Szenior MX1 kategóriában Vörös Zoltán, Zakar János és Balázs Attila voltak a dobogósok!

A tömegsport kategória is szép számmal képviselte magát. MX1 III.osztályban Frankó Krisztián, Nemes József, Szűcs Tibor; MX2 III. osztályban Szabó Endre, Rizman József, Verőczi Roland vehettek át kupákat.

A 85-ös kategóriába sajnos nem sok nevező érkezett. Martin Vondrasek Cseh versenyző nyerte mind két futamot Samuel Struk (SVK) és Jakob Kristóf (HUN) előtt.

A bajnoki versenyek megkezdése előtt lesz még egy meghívásos verseny Kiskunlacházán április 13-án.

További képek hamarosan: ITT!

 

Tags

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .