Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-03-29

Scroll to top

Top

No Comments

MXoN 2014 – Kvalifikáció

MXoN 2014 – Kvalifikáció

Szombaton zajlanak a kvalifikációk a Nemzetek Viadalára.

Szabad edzés:

MX1-ben óriási meglepetést okozott az orosz Alexandr Tonkov legjobb ideje. Őt a francia Paulin és a német Nagl követték. Németh Kornél a huszadik időt mente.

MX2-ben papírforma született. Az olaszok MXGP világbajnoka Antonio Cairoli futotta a leggyorsabb köridőt. Második az amerikai  Jeremy Martin, harmadik az angol Tommy Searle lettek. Déczi Balázs a harmincadik időt mente.
Open kategóriában az amerikai Eli Tomac ment majd egy másodperccel jobb időt az őt követő franca Steven Frossard-tól és az angol színekben induló Dean Wilson-tól. Hugyecz Erik a huszonnegyedik időt mente.

MX1 Kvalifikáció: Az első körben Tonkov állt az élre, Majd kemény küzdelem árán Paulin vette át a vezetést és nyerte a futamot. A francia mögött a belga Jeremy van Horebeek, és az amerikai Ryan Dungey végzett. Németh Kornél szép motorozással a huszadik helyig tudott felzárkózni, egész sokáig tartva a tempót a nagyágyúkkal. Majd egy balesetnél lengetett sárga zászlót későn vette észre és elugrott amiért 10 pont büntetést kapott, így a harmincadik helyen végzett.

20140927_143337

MX2 Kvalifikáció: A rajtot az észt Harri Kullas vette elsőnek, majd gyorsan a svájci Seewer vette át a vezetést, akitől a futam felénél a holland Coldenhoff bitorolta el. Közben bődületes tempóval a mezőny hátsó feléből tört fel Antonio Cairoli és a futam végére már az olaszok büszkesége vezettett és nyerte a kvalifikációt. Déczi Balázs hátfájása sajnos nem nagyon múlt a versenyre és esett is egyet, de huszonkilencedik helyre vissza tudta küzdeni magát.

20140927_153235-2

Open Kvalifikáció: Az élen nagy izgalom nem volt. Strijbos a belgáknak begyűjtötte a győzelmet, második Dean Wilson lett, harmadik hely sorsa viszont csak az utolsó körben dőlt el, ekkor előzte meg az időmérő edzést még mentőben  töltő slovén Gajser a észt Leok-ot. Hugyecz Erik berajtolva az első körben már a huszonkettedik helyen motorozott mikor kiütötték alóla motorját. Az utolsó helyről, rossz teleszkóppal küzdötte fel magát a huszonnegyedik helyre.

20140927_163427-3

A leggyengébb eredmény (legmagasabb pontszám) eldobható a csapatból, így első helyen Belgium kvalifikálta magát, második Franciaország, harmadik Anglia lett. Magyarország a harmincadik helyen végzett.

Vasárnap még a B döntőt megnyerő csapat tovább juthat a nagyok közé. Szurkolunk a fiúknak.

20140927_163047-2

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .