Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-19

Scroll to top

Top

No Comments

Qatar 2015 – MX2

Qatar 2015 – MX2

Népes MX2-es mezőny látogatott el az MXGP nyitó fordulójára Katarba.

A sérüléséből visszatért Herlings-re kíváncsiak voltak versenytársai is mennyire tudta összeszedni magát a hosszan tartó rehabilitáció alatt. A kvalifikációs futam megnyerésével Herling már az elején tudatta, hogy vele bizony nem csak számolni kell, de a legyőzése továbbra se egyszerű feladat.

HerlingsSat_MXGP_1_QAT_2015

A rajtot a lett Paul Jonass kapta el hibátlanul és egész sokáig vezette is a mezőnyt, de idővel Herlings és Ferrrandis is megelőzték. A futam felénél úgy tűnt mint ha fáradna Herlings és Ferrandis át is vette tőle a vezetést, de vége előtt pár körrel Herlnigs vissza tudta venni a vezető pozícióját és ha nem is fölényesen, de nyerte az első futamot. Ferrandis és Lieber előtt.

Második futam:
A Holeshot Dylan Ferrandis-é lett, de Herlings még az első körben élre tört. Ferrandis próbálta az iramot tartani Herlings-szel, de az egyik kanyarban egy nyom átdobta és a nagy esés után a tizedik helyről kezdhetett az él mezőnyhöz felzárkózni. Ezek után Lieber biztonságban érezhette magát a második helyen, de a harmadik helyet Tonkov gyorsan elvette Jonas-tól. Tixier-nek az egyes szám (vagy a Kawasaki) nem hozott szerencsét, esett kelt most is. Nem igazán világbajnokhoz illően motorozott. A márkatárs versenyző Max Anstie is hatalmasat bukott, ő fel is adta a futamot.
A futam sorrendje: Herlings, Lieber, Tonkov lett
A 2015-ös katari MXGP dobogójára Herlings, Lieber, Ferrandis állhattak.

Qatar - MX2 Podium Qatar -MX2 res

Szöveg: Vargáné M. Éva

forrás: mxgp.com

 

 

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .