Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

MXFoto Watts Magazin | 2024-04-26

Scroll to top

Top

No Comments

Kezdetét vette a sárkányhajó világbajnokság!

Kezdetét vette a sárkányhajó világbajnokság!
MXFoto.hu

Július 23-án izgalmas programokkal és a nemzetközi csapatok látványos felvonulásával nyitotta meg kapuit Szegeden a 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság.

Szeged, Sárkányhajó VB megnyitója. Fotó: Frank Yvette

A világbajnokság megnyitója legalább olyan látványos volt, amilyennek az elkövetkező futamok ígérkeznek. A versenyzők a Klauzál tértől egészen a Huszár Mátyás rakpartig vonultak, igazi karneváli hangulatot adva az estének. A rakparton Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatója kötötte le hosszú percekre a résztvevők figyelmét. Ezután dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Járosi Péter a Szervező bizottság Elnöke és Bob Morro az IDBF (Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség) alelnökének beszéde következett, amelyben külön kiemelték, hogy korábban Magyarországon még nem volt olyan világbajnokság, amelynek versenyeit két helyszínen bonyolították volna le.

HDBF Élet (141)

A megnyitó után ugyanis július 24-én a Huszár Mátyás rakparton, az élő Tiszán mérkőzött meg a nemzetközi mezőny, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik a verseny. A futamokon nem lesz hiány izgalmas összecsapásokban, hiszen a mostani világbajnokság különlegessége, hogy ilyen népes versenyzői mezőny még sosem indult a nemzetközi szövetség, az IDBF történetében.

A július 24-i tiszai viadalokon megszületett az első magyar aranyérem Junior U18-as kategóriában!

 

Szurkoljunk Szegeden együtt a magyar csapatokért!

HDBF Élet (259)

A világbajnokságra jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.ticketpro.hu oldalon (Ticket Pro Call Center: 06 1 555 5515).

 

Időpont: 2013. július 23-28.

Versenyek:

2013. július 24. – Szeged, Huszár Mátyás rakpart – Tisza

2013. július 25-28. – Szeged, Maty-ér

További információ:
http://www.hungary2013.dragonboat.hu
www.sarkanyhajozas.hu

Facebook: https://www.facebook.com/11thIdbfDragonBoatRacingChampionshipsHungary2013

Mobil applikáció: WDBRC 2013

Submit a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .